Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adidas, Manchester United’a Okyanus Plastiğinden Forma Üretti

Adidas, Manchester United’a Okyanus Plastiğinden Forma Üretti

Adidas, Manchester United'ın 2108/2019 sezonu 3. forması ile hem okyanuslardaki plastik atıklara dikkat çekiyor hem de takımın ilk Şampiyonlar Ligi zaferinin 50. yılını kutluyor.

Adidas, bir süredir çevre girişimi Parley for Oceans ile iş birliği yaparak geri dönüştürülmüş okyanus plastiğinden ürünler yaratıyor. Daha önce plastik atıklardan spor ayakkabı yapan marka, şimdi de aynı malzemeyle Manchester United’ın yeni sezon alternatif formasını yaptı. Forma, okyanus kirliliği hakkında farkındalık yaratmayı amaçlarken diğer taraftan da kulübün başarısından ilham alıyor.

Manchester United’ın 50 yıl önceki tarihi başarısına saygı duruşu

Forma, Manchester United’ın Mayıs 1968’de Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nı (günümüzdeki adıyla Şampiyonlar Ligi) ilk kazandığı -Benfica’ya karşı kazandığı galibiyet- müsabakanın 50. yıl dönümüne atıfta bulunuyor. Bu zaferle birlikte, kupayı kazanan ilk İngiliz takımı olmuştu. Lacivert tişört rengini, tarihi oyunda giyilen kraliyet mavisinden alıyor. Ayrıca kulüp armasında ve adidas logosunda kullanılan altın detaylarla da kupa finalindeki zafere saygı duruşunda bulunuyor. İç yaka çizgisine basılan “okyanuslar için” sözleriyle formalar Parley’e desteğini dile getiriyor.

Adidas, plastik atıkları geri dönüştürmeye devam edecek

Adidas daha önce 1990’lardan kalma klasik ayakkabılarından biri olan EQT Support ADV adlı spor ayakkabılarını güncellemek için Parley’le iş birliği yapmıştı. Ayakkabılar Maldiv sahillerindeki plastik atıklardan elde edilen ipliklerle üretilmişti. Uzun süredir devam eden iş birliği sayesinde Adidas eski balık ağlarından yapılmış bir mayo koleksiyonu dahi üretmişti. Ayrıca forma tasarımında Manchester United da bir ilk değil. Marka, 2016’da Real Madrid ve Bayern Munich için de okyanus atıklarından forma tasarlamıştı. Adidas, Parley’i eğitim ve iletişim programlarında, okyanuslardaki plastik kirliliğinin sona erdirilmesine yönelik okyanus plastik programını desteklemeye devam edecek gibi görünüyor. Marka ayrıca 2024 yılına kadar tüm ürünlerinde geri dönüştürülmüş plastik kullanmayı taahhüt etmiş.

Görsel: YouTube