Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BadBadNotGood’dan Kederin Beş Aşamasını Anlatan Müzik Videosu

BadBadNotGood’dan Kederin Beş Aşamasını Anlatan Müzik Videosu

"I Don't Know" şarkısının videosunu yayınlayan BadBadNotGood ve Samuel T. Herring bizi kederin beş aşamasında sembolik ve sakin bir yolculuğa çıkarıyor.

BadBadNotGood kendileri genç ama olgun bir müziğe sahip kişilerin bir araya geldiği bir caz topluluğu. Müzik sevdalısı ve iyi kulak sahibi bu gençler üniversitede tanışıyor, bir araya geliyor ve üretmeye başlıyorlar. Modern caz çalışmaları yapan ekip bunun yanı sıra Tyler the Creator, Kendrick Lamar gibi dönemin önemli hip-hop ve rap ikonlarıyla da albümlerinin altyapılarında yardımcı oluyor ve onlarla birlikte çalışıyor. Ayrıca grubu GoodGoodNotBad diye biliyorsanız şaşırmayın, grup bu isimle de anılıyor. Yani sizin yanlışınız yok.

BadBadNotGood’un Türkiye’de de güzel bir dinleyici kitlesi var. Genç popülasyon arasında özellikle akşamları evlerde toplanıldığında bir şarkısı açılıyor grubun. Ya da albüm çıktığında açılıyor demeliyim. Grup 7 Temmuzda İKSV 25.İstanbul Caz Festival’i kapsamında İstanbul’da bir konser veriyor hatta. Seviyorsanız biletleri bir inceleyin derim. Ama biletlerden evvel biz grubun Future Islands’ın vokalı Samuel T. Herring’le birlikte yayınladıkları videoyu inceleyeceğiz.

Keder Yok Olmaz Sadece Biz Onu Kabulleniriz

BadBadNotGood, 2017 Ekim’de “I Don’t Know” şarkısını yayınlamıştı teklik olarak. Şarkıda da birlikte olan Future Islands vokalı Samuel T. Herring’le, videoda bizlere kederin beş aşamasını anlatıyorlar. Video bir müzik videosundan ziyade kısa bir film tadında. Stink Films’ten Will Mayer’in yönetmenliğini yaptığı videoya ayrıca Wetransfer ve Among Other Things de ortaklık gösterdiler. Şarkının sözleri ve özellikle video Mayer’in babasını kaybetmesinden sonra yaşadığı kederi birebir anlatıyor.

Mayer’e göre video inkar, öfke, pazarlık, depresyon ve kabullenmeyi adım adım gösteriyor. Benliğimizin bu acıyla, hüzünle nasıl savaştığını anlatıyor bize sembolik biçimde video. Videodaki karakter için hayat ne tamamen özgür ne de tamamen bir zafer kazanmış şekilde sonlanıyor. Hepimizin yaşadığı gibi o da kederinin onunla beraber yaşlanacağını ve o yok olduğunda biteceğini kabulleniyor.

Bu şarkı ve video Torontolu modern caz dörtlüsünün Herring’le ilk ortaklığı değil. Grup ve Herring daha evveliyatında IV isimli BadBadNotGood’un albümündeki Time Moves Slow şarkısında da çalışmışlardı. Grubun 7 Temmuz’daki konserinin biletlerini Biletix’ten inceleyebilirsiniz.

Görsel: Vimeo