Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Enstrümana Dönüşen Sokak Tabelalarıyla 28. Akbank Caz Festivali Müjdesi

Enstrümana Dönüşen Sokak Tabelalarıyla 28. Akbank Caz Festivali Müjdesi

TBWA\Istanbul imzalı 28. Akbank Caz Festivali tanıtım filminde, İstanbul'un sokak tabelaları enstrümanlara dönüşüyor.

1991 yılından bu yana devam eden Akbank Caz Festivali, hem caz severleri dünyaca ünlü müzisyenlerle buluşturuyor hem de yeni caz yıldızlarının parlamasına destek oluyor. Festival zaman içinde paneller, atölyeler, film gösterimleri, dinletiler ve sosyal sorumluluk projeleriyle çok yönlü bir organizasyon haline geldi. 2006 yılından itibaren gerçekleştirdiği Kampüste Caz konserleri ile festival İstanbul’un dışına taştı ve Türkiye’nin dört bir yanına ulaştı. Bu yıl da caz tutkunlarının iple çektiği festival başlamak üzere. 17 – 28 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan 28. Akbank Caz Festivali’nin tanıtımı için TBWA\Istanbul nefis tınılarla dolu bir kampanya filmi hazırladı.

Sokak tabelalarından esinlenerek özel olarak üretilen enstrümanlar

28. Akbank Caz Festivali tanıtım filminde; Tomtom Sokak, Tünel Meydanı gibi İstanbul’un önemli noktalalarının tabelalarının yanı sıra bina numaraları ve pek çok trafik levhası, daha doğrusu bu levhaların kopyaları kullanılmış. Bu levhalar bir araya gelerek gitara, bateriye ve kontrbasa dönüşüyor. Müzisyenler levhalardan yapılma enstrümanları çalarken diğer taraftan enstrümanların yapım sürecinde çıkan sesler de müziğin ritmine dahil oluyor. Kampanya; interneti, sinemayı, açık havayı, basını ve radyoyu kapsayacak şekilde planlanmış.

28. Akbank Caz Festivali etkinlik programına, festivale katılan sanatçılara, Kampüste Caz ve blog içeriklerine buradan göz atabilirsiniz.

Enstrümana Dönüşen Sokak Tabelaları 28. Akbank Caz Festivali’ni Müjdeliyor Enstrümana Dönüşen Sokak Tabelaları 28. Akbank Caz Festivali’ni Müjdeliyor

Künye:

Yaratıcı Yönetmen: Arkın Kahyaoğlu
Yaratıcı Ekip: Yiğit Karagöz, Bilge Tekin, Önder Dündar, Halil Gökhan Tuna, Mine Pek, Ezgi Etçi, Vehbi Bozdağ
GMY: Ela Bilgisel
Marka Ekibi: Funda Eriş, Yasin Özhan, Birgül Çavuşoğlu, Gökçe Ballı
CSO: Toygun Yılmazer
Stratejik Planlama Ekibi: Ceren Şehitoğlu, Dilara Çelikkanat
Prodüksiyon Ekibi: Evrim Saraçoğlu, Dilan Davutoğlu, İrem Akalın
Yönetmen: Doğan Tanyer
Yapım Şirketi: 2012
Post Prodüksiyon: ABT
Müzik: Jingle Jungle
Medya Ajansı: Mediacom

Görsel: Twitter