Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sokak Tabelalarının Akbank Caz Festivali için Enstrümanlara Dönüşüm Süreci

Sokak Tabelalarının Akbank Caz Festivali için Enstrümanlara Dönüşüm Süreci

TBWA\Istanbul, 28. Akbank Caz Festivali'nin tanıtımı için sokak tabelalarından enstrüman yapan lutiyeler Mahir Saraç, Ekrem Özkarpat, Oğuz Demir ve Mehmet Tamdeğer'in yer aldığı bir yapım süreci filmi hazırladı.

28. Akbank Caz Festivali, TBWA\Istanbul imzalı nefis bir kampanyayla tanıtıldı bu yıl. Tanıtım filminde, İstanbul’un sokak tabelaları enstrümanlara dönüşürken ve müzisyenler onları çalarken izledik. Şimdi ise bu enstrümanların yapım sürecini izleme ve hayata geçiren usta ellerle tanışma zamanı.

Enstrüman yapımına tutkuyla bağlı olmak

TBWA\Istanbul,  “Mesleğimizin en güzel yanı, böyle değerli kişilerle çalışma fırsatı bulmak.” metniyle enstrümanların yapım sürecini Instagram’da paylaştı ve lutiyelere birer birer teşekkür etti. Ülkenin önde gelen lutiyeleri  Mahir Saraç, Ekrem Özkarpat, Oğuz Demir ve Mehmet Tamdeğer videolarda kısa kısa hikayelerini anlatıyor ve Akbank Caz Festivali için çalışmaktan mutlu olduklarını ifade ediyorlar. Her birinin enstrüman yapımına büyük bir tutkuyla bağlı olduğunu görüyorsunuz. Örneğin İstanbul Mehmet Zilleri’nin sahibi lutiye Mehmet Tamdeğer, zillerle yatıp kalktığını belirtiyor. Mahir Saraç, enstrümanların canı olduğunu anlatıyor. Ekrem Özkarpat, işinin insanı hayatta tutan bir yanı olduğunu söylüyor. Arada çok can alıcı cümleler de sarf ediyorlar tabii. Örneğin Mehmet Tamdeğer diyor ki “Dünyaya tanıtıyoruz, Türkiye’dekiler tanımasa da olur ne yapalım.”.

Instagram’daki bu paylaşımlar aşağıdaki filmden kısa alıntılar şeklinde. Dolayısıyla daha detaylı versiyonunu aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz:

TBWA\Istanbul, enstrümanlarda kullanılan İstanbul tabelalarıyla lutiyelere teşekkür amaçlı plaketler de hazırlanmış. Ne diyelim hem lutiyelerin hem de TBWA\Istanbul’un ellerine sağlık bu kampanya için.

Görsel: Twitter
Manşet görseli düzenlenmiştir.