Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Z Neslini Anlama İnisiyatifi: ZLAB

Z Neslini Anlama İnisiyatifi: ZLAB

Manajans J. Walter Thompson, Türkiye’deki Z neslinin tutum ve davranışlarını analiz ederek markaların iletişim stratejilerini yeni jenerasyona adapte etmelerinin yollarını anlatmayı amaçlayan ZLAB'i tanıttı.

Pazarlama dünyası, Z nesli üzerine araştırmalar yapmaya devam ediyor. Türkiye’de de Z neslinin davranışlarını, eğilimlerini saptamak ve markalara iletişim stratejilerinde yeni jenerasyonun özelliklerini nasıl harmanlayacağını anlatmak üzere çalışmalara başlayan Manajans J. Walter ThompsonJoint Idea, Poltio, Twentify ve BuzzMyVideos’un destekleri ile ZLAB’in ilk toplantısı “ZLAB Presents: Young Side of Cannes 2018”i gerçekleştirdi.

ZLAB Presents: Young Side of Cannes 2018 etkinliğinde bir yılı aşkın süre boyunca Z jenerasyonu üzerine yapılan araştırma ve literatür okumaları sonrasında elde edilen araştırma sonuçları incelendi. Ayrıca Z neslinin bakış açısıyla analiz edilen Cannes Lions 2018’de ödül alan reklam çalışmaları katılımcılarla paylaşıldı.

Manajans J. Walter Thompson ajans başkanı Tuğbay Bilbay’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, ZLAB partnerlerinden Joint Idea kurucu ortaklarından Eda Çarmıklı yeni nesilde değişen mekan algısını aktardı. Poltio.com ortaklarından Özge Akçizmeci, “Bizim Z vs Başka Z” adlı konuşmasında farklı ülkelerdeki Z ile Türkiye’dekiler arasındaki farkları anlattı. Twentify kurucu ortaklarından Çağlar Bozkurt’un Türkiye’deki Z neslinin bugünkü hayatını anlattığı etkinlikte ayrıca BuzzMyVideos Markalı Ürünler Kıdemli Satış Müdürü Derin Öztekin de “Z Tipi İçerik” başlıklı konuşmasında Z jenerasyonun ilgi duyduğu içerikleri ile detaylı bilgiler açıkladı.

ZLAB’ten sorumlu Manajans J. Walter Thompson strateji yöneticisi Berkant Avcı, ZLAB’in markalar için erken uyarı sistemi olduğunu belirtti konuşmasında. Ajansın “Pioneering Solutions” düşünme biçimi doğrultusunda markalara her zaman öncü çözümler geliştirmeye çabaladığını anlattı. ZLAB de bu kapsamda oluşturdukları bir inisiyatif. Amaçları ise Z markaları yaratmak ve bu markaların devamlılığını sağlayabilmek.

ZLAB inisiyatifi kurulduğundan beri ajans olarak “Z” gözlüğü edindiklerini ve Z’nin bakış açısıyla konulara eğilmeye başladıklarını dile getiren Avcı, ZLAB altında onları destekleyen partnerleri ile birlikte markalara farklı konularla ilgili konuşmalar ve paneller düzenleyeceklerini açıkladı. ZLAB ile markaların kendi DNA’larına uygun, aynı zamanda Z neslinin beklenti ve taleplerine karşılık verebilecekleri yeni nesil marka arketipleri bulmalarına yardımcı olmayı hedeflediklerini de belirtti.

Görsel: ZLAB