Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yumoş ve Omo’nun Trendy Paketleri De Su Şişeleri Gibi Hep Dik Düşüyor

Yumoş ve Omo’nun Trendy Paketleri De Su Şişeleri Gibi Hep Dik Düşüyor

Yumoş ve Omo’nun ekonomik ve çevreci yeni Trendy Paketleri için hazırlanan reklam filmi, bottle flip challenge yapan gençlerin heyecanına odaklanıyor.

Sosyal medyanın ve özellikle YouTube‘un, çok izlenen ortak teması challenge (meydan okuma) konseptli videolar. Büyük izlenme rakamlarına ulaşan bu konseptteki videolar, dünya genelinde popüler bir akım haline gelerek viral olabiliyor. Bu nedenle hem pazarlama hem de geniş kitlelere ulaşabilmek açısından etki yaratabiliyorlar. Drake’in Scorpion albümünde yer alan, In My Feelings parçası için çekilen challenge videoları bunun en güncel örneklerinden.

İçinde bir miktar su olan şişeyi havada döndürüp yere dik düşürmek de bottle flip challenge olarak biliniyor. Kökleri 2008’e kadar uzanan ve 2010’da birinci dalga viralliğini yaşayan şişe çevirmece trendi, 2016’da spor eğlence kanalı Dude Perfect’in yayınladığı Water Bottle Flip Edition ve Sam Tabor’un yayınladığı Ultimate Skateboard Bottle Flipping videoları gibi örneklerle küresel bir fenomene dönüştü. Yumoş ve Omo’nun %50 daha az plastik kullanarak ürettiği çevre dostu ve ekonomik yeni Trendy Paketleri için, Manajans J.Walter Thompson imzası ile yayınlanan reklam filmi de şişe döndürmece trendine ayak uyduruyor. Trendi Yakala başlığıyla yayınlanan reklam filmi, bottle flip challenge yapan gençleri odağına alıyor.

Kim demiş çamaşır yıkamak eğlenceli olamaz diye!

İstanbul’un farklı noktalarında, iki günde çekilen reklam filminin yapımcılığını PToT Film üstleniyor. Yumos ve Omo’nun Trendy Paketlerini kaykayın üzerinde, salıncakta sallanırken, direğe top çarptırarak ve hatta curling oynarken gerçekleştirilen bottle flip challenge denemelerinde görüyoruz. Hatta reklam kampanyasındaki fırsatları belirlemek için tüketicilerin sosyal medya verileri analiz edilerek; hayvansever, enerji düşkünleri ve taze evliler gibi farklı yaşam tarzlarına sahip tüketici gruplarından içgörü toplandı.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan reklam filmi hakkında, Unilever Çamaşır Kategorisinden Sorumlu Pazarlama Direktörü Handem Çelenkler, reklam kampanyasını: “Unilever olarak son birkaç yıldır Y kuşağını anlamak için çalışmalar yürütüyoruz. Pazarlama iletişimine getirdiği yenilikler ile her zaman ilkleri başarmayı hedefliyoruz. Bu yüzden #TrendiYakala kampanyamızla, bu yeni tüketici grubunun ilgisini önceden kazanmak bizim için son derece önemliydi. ” sözleriyle değerlendirdi.

Manajans JWT Strateji Direktörü Berkant Avcı; “Y jenerasyonu artık 30’lu yaşlarına geldi. Pek niyetli olmasalar da çamaşır yıkamak artık hayatlarının bir parçası. Ev işlerine karşı tutumları anne-babalarından oldukça farklı olan bu tüketici grubunun dikkatini çekmek hiç de kolay değil. Bu noktada, askıya alınmış yetişkinlik olarak adlandırdığımız eğlenceyi hayatlarının merkezine alan tutumları, kıyafet bakımı ile ilişki kurmalarını sağlamak için bize yol açtı.” düşüncelerini cümleleri ile özetledi. Manajans JWT Yaratıcı Yönetmeni Sami Basut ise “Y kuşağının, pazarlama iletişimindeki etkisi artırdıkça eğlence dünyası dönüşüme uğramaya başladı. Biz de kampanyamızda, değişen bu eğlence tüketimi biçimine yeni nesil bir yaklaşım ile karşılık vermeyi amaçladık. Şüphesiz günümüzde video içeriğin ürün mesajını tüketiciye geçirebilmesi kadar; onunla etkileşime geçebilmesi de önemli. Bu kampanya ile bunu başarmak istedik.” diye ekledi.

Manajans J. Walter Thompson Müşteri İlişkileri Yöneticisi Leslie Krespin’de yeni nesli yakalamak için Trendy Paketleri bir fırsat olarak gördüklerini; içeriği sadece üretirken değil, onu tüketicilere ulaştırırken de bu kitleyi düşünmeye çalıştıklarını ifade etti.

Künye:

Reklamveren: Unilever / Yumoş & Omo
Ajans: Manajans J. Walter Thompson
Yaratıcı Yönetmen: Sami Basut
Yaratıcı Ekip: Deniz Ergin, Cem Etyemez, Şükran Genç, Hasan Çalışkan, Nurgül İletir
Müşteri İlişkileri: Leslie Krespin, Ece Özyurt, Sevim Özgür, Alanur Akyıldız
Strateji Ekibi: Berkant Avcı, Mervenaz Mete
Prodüksiyon Ekibi: Ahmet Bayık, Elif Mermer
Prodüksiyon Şirketi: PToT Film
Yönetmen: Emre & Gözde

Görsel: Vimeo