Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iPhone’la Çektiğiniz Fotoğrafları Tüm Dünyada Sergileme Şansı: Shot on iPhone Challenge

iPhone’la Çektiğiniz Fotoğrafları Tüm Dünyada Sergileme Şansı: Shot on iPhone Challenge

Apple tarafından başlatılan Shot on iPhone Challange yarışması, iPhone fotoğrafçılarına işlerini dünyanın yer yerinde sergileme fırsatı sunuyor.

Apple’ın en çok önemsediği ve sahiplendiği alanlardan birisi de iPhone’un kamerası. 2007’den beri yayılan ve genişleyen iPhone fotoğrafçılığı (iPhoneography) hem telefon kullanıcıları hem de marka tarafından kucaklanan bir durum. Her sene kamerasını daha da iyileştiren iPhone ile fotoğraf çekmek ve bunu paylaşmanın da bir terimi var: Shot on iPhone. Apple, bu kez iPhone fotoğrafçılarını bir yarışmaya davet ediyor. 22 Ocak ile 7 Şubat arasında gerçekleşecek olan Shot on iPhone Challenge ile iPhone sahipleri telefonlarıyla çektikleri fotoğrafları #ShotOniPhone etiketi ile paylaşacak. Kazanan 10 iş ise Apple’ın dijital kanallarında, mağazalarında ve açık hava panolarında sergilenecek.

iPhone fotoğrafçılarına sesini duyurma fırsatı

Apple’dan bağımsız olarak düzenlenen iPhone Photography Awards, bu fotoğrafçılık alanının ne kadar geniş olduğunu gösterir nitelikte. Apple ise açık hava alanlarını ağırlıklı olarak iPhone ile çekildi (Shot on iPhone) içeriklerine ayırıyor. 2016 ve 2017’de 23 Nisan’a özel olarak çocukların çektikleri fotoğraflara yer vermişti. Teknoloji devi Instagram’a adım attığında da aynı vizyonla büyük ses getirmişti. Çünkü iPhone ile çekilen fotoğrafları yaymak ve bu sanatçıları duyurmak için bir platform olarak konulandırıyordu kendini.

Shot on iPhone Challenge da tüm bu bileşenleri toplayan küresel bir yarışma. 22 Ocak – 7 Şubat arasında Instagram ve Twitter’da #ShotOniPhone etiketiyle Weibo’da ise #ShotOniPhone# etiketiyle paylaşıp telefon modelini yazarak veya doğrudan “ad_soyad_iphonemodeli” biçiminde adlandırarak en yüksek çözünürlük ayarıyla [email protected]’a e-posta atarak katılınabiliyor. 7 Şubat 10:59’da sona erecek olan yarışmaya doğrudan kamerayla çekilmiş, Fotoğraflar uygulamasındaki araçlarla düzenlenmiş veya üçüncü parti düzenleme araçlarıyla düzenlenmiş fotoğraflar katılabiliyor.

10 eserin seçileceği yarışmanın jüri üyeleri ise Pete SouzaAustin Mann, Annet de GraafLuísa DörrChen ManPhil SchillerKaiann DranceBrooks KraftSebastien Marineau-MesJon McCormackArem Duplessis yer alıyor. Bu kürasyon da hem dünyanın farklı köşelerindeki fotoğrafçılardan hem de Apple yöneticilerinden oluşmakta.

Yarışmanın detaylarını ve telif, kullanım hakkı gibi bilgileri buradan alabilirsiniz.

Görsel: Apple