Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iPhone 11 Pro ile Ateşin ve Buzun Uç Noktalardaki Dansı

iPhone 11 Pro ile Ateşin ve Buzun Uç Noktalardaki Dansı

Apple, James Thornton ve Donghoon Jun tarafından hazırlanan deneysel videolar serisinin dördüncüsünde ateşi ve buzu kullanıyor.

Apple, iPhone kamerasının yapılabileceklerini hazırladığı deneysel videolar serisi ile göstermeye devam ediyor. 2018 yılından bu yana devam eden seride en son geçtiğimiz haziran ayında sadece iPhone XS kullanılarak çekilmiş bir video yayınlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde bu seriye bir video daha eklendi. Apple, YouTube sayfasına “Experiments IV: Fire & Ice” başlıklı deneysel bir video yükledi.

iPhone 11 Pro kameralarının çekim özellikleri vurgulanıyor

Shot on iPhone serisinin bu videosunda ateşin ve buzun farklı formlarda büyüleyici görüntülerinin yakın çekimleri yer alıyor. iPhone 11 Pro kameralarının 4K ve slow motion çekim özellikleri ön plana çıkıyor. Ancak bu özelliklerin yanı sıra 3 kameraya sahip telefonun ultra geniş lense sahip kamerası ve düşük ışıktaki görüntü kalitesi de vurgulanıyor. Akıllı telefonun kamerasının gücünü ve çok yönlülüğünü göstermeye çalışan Apple ateş ve buzu kullanarak lenslerin netliğini ve odaklanmasını gösteriyor.

“Experiments IV: Fire & Ice” videosunun çekimlerini Apple’ın deneysel videolar serisini hazırlayan ikilisi Donghoon Jun ve James Thornton gerçekleştirdi. Denemeler serisinde etkileyici sahneler oluşturmak isteyen Apple dördüncü videosu ile göz kamaştırıcı dünyalar yaratıyor.

Kamera arkası paylaşımı çekim sürecini aktarıyor

Basit malzemeler ve sınırsız yaratıcılığın ürünü olan videonun yapım süreci beklenmedik derece meşakkatli geçiyor. Bu etkileyici görüntülerin çekim aşaması Apple’ın YouTube’a yüklediği bir başka video ile gösteriliyor. Slow motion çekimlerin nasıl yapıldığı malzemelerin hangi şartlarda kullanıldığı videonun kendisinden neredeyse iki kat daha uzun olan kamera arkası çekimleri ile paylaşılıyor. Ateşin ve buzun farklı koşullardaki görüntülerinin hangi koşullarda ne gibi teknikler kullanılarak çekildiğini kamera arkası videosundan görebilirsiniz.

Görsel: YouTube