Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Havaalanında Unutulmuş Çantanın Hikayesi Ne?

Havaalanında Unutulmuş Çantanın Hikayesi Ne?

Youpanqui BBDO tarafından Lima Airport Partners için hazırlanan reklam filmi havalanında sahipsiz duran gizemli çantanın hikayesini işliyor.

Havaalanları yılın belirli günlerinde ekstra yoğunluk yaşar. Noel ve yılbaşı arasındaki süreç de bu dönemler arasında yer alıyor. Kalabalığın getirdiği hızlı hareket etme isteği, bir yere yetişiyor olma amacı unutkanlığı tetikliyor ve havaalanlarında oldukça fazla eşya unutulabiliyor. Peru’da bulunan Jorge Chávez Uluslararası Havaalanı’nda da her gün yaklaşık 50 eşya unutuluyor. Hatta bu eşyalardan birçoğu için başvuruda dahi bulunulmuyor.

Havaalanında unutulan çantalardan biri içinde dokunaklı hikayesini gizliyor

Youpanqui BBDO, Lima Airport Partners (LAB) ile gerçekleştirdiği ortaklık kapsamında ilk kampanyası için rotasını yılbaşı dönemine çeviriyor. Tatlı heyecanlar ile oradan oraya gitmek isterken unutulan eşyaları konu edinen ajans hikaye ile birlikte Lima Airport Partners’ın görevi ve amacı hakkında bilgi veriyor. Yolcuların havaalanından memnun ayrılmasını hedefleyen LAB bu amacını duygusal bir hikaye ile paylaşıyor.

“A Curious Suitcase” isimli reklam filmi havaalanında görevli olan Vicente, isimli güvenlik görevlisinin yolculara yol gösterdiği sahne ile açılıyor. Görevli başıboş bir bavulun ortada durduğunu fark ediyor. Yoğun geçen yılbaşı döneminde karşılaşılabilecek normal bir durum olsa bile LAB güvenliği elden bırakmama gerektiğini gösteriyor.

Lima Airport Partners yolculara verdiği değere vurgu yapıyor

Patlayıcı uzamanın yaptığı aramdan sonra çantanın temiz olduğu anlaşılıyor. Çantanın içinden bir hediye paketi çıkıyor. Vicente havaalanı ekibine danışıyor. Sosyal medyanın gücünü kullanarak paketin sahibine ulaşmaya çalışıyor. Ancak tüm çabalarına rağmen yılbaşı hediyesinin sahibini bulamıyor.

Tam ümidini kestiği anda kaybolan hediyenin sahibi ortaya çıkıyor. Görme engelli torunu için Braille alfabesi ile yazılmış kitabı hediye paketi yapan yaşlı adam torunu ile berber paketini almaya geliyor.

LAB, Vicente’nin başından geçen olaylar üzerinden paylaşımın ve değer vermenin önemini gösterirken 3 dakikalık kısa hikayenin gidişatı anlatıcı Augusto Mazzarelli tarafından öyküleyici anlatım tekniği ile izleyiciye aktarılıyor.

Künye

Müşteri: Lima Airport Partners (LAP)
Kurumsal İletişim Müdürü: Rocío Espinoza
Ajans: Youpanqui BBDO
Başkan: Eduardo Wichtel
Başkan Yardımcısı: Miguel Leon
Yaratıcı Yönetmen: Nato Farfan.
Yazı İşleri Müdürü: Renzo Chumpén, Nato Farfán.
Sanat Yönetmeni: Christian Rivera
Tasarım: Piero Parra, Luis Chanamé, Joz Pinto
Ajans Yapımcısı: Luciana Cabieses
Sosyal Medya Yöneticisi: Renatto Arce Ruiz
Prodüksiyon Şirketi: No Problem Films
Yönetmen: Claudio Durán
DOP: Mario Bassino
Yardımcı Yönetmen: Billy Bell Taylor
İdari Yapımcı: Karen Carrillo Paz
Post Prodüksiyon: Mario Chocano, Lunatic ( Armando Sipan)
Anlatıcı: Augusto Mazzarelli

Görsel: Facebook