Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İroni Dolu Bir Yılbaşı Filmi: Çam Ağaçları Dünyasında Bir İnsan Ağacı

İroni Dolu Bir Yılbaşı Filmi: Çam Ağaçları Dünyasında Bir İnsan Ağacı

Anomaly'nin yılbaşı için hazırladığı reklam filmi O Human Being, izleyiciye insanların dünyasında yılbaşı ağacı olmanın ne demek olduğunu gösteriyor.

Yeni yıl yaklaşırken, reklam ajansları ve markalar da son hızla birbirinden keyifli yılbaşı konseptli videolar yayınlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde McCann Santiago’nun hazırladığı, yılbaşında nöbetçi olarak çalışacak kişilere adanmış reklam filmini ya da Erste Bank’ın sevimli kirpinin yılbaşı hikayesi üzerinden şirket değerlerini ustalıkla işlediği animasyonunu hatırlarsınız. Bu sevimli yılbaşı hikayelerine, pek de sevimli olmayan ancak oldukça eğlenceli bir yenisi de O Human Being başlıklı ismiyle Anomaly‘den geldi.

“Sevgili Sarah, eğer bunu okuyorsan, ben ölmüşüm demektir.”

Geçtiğimiz yıl, Anolmaly’nin hazırladığı sıra dışı yılbaşı reklam filmiyle, Noel Baba (Santa) yerine yanlışlıkla Şeytan’a (Satan) mektup yazan küçük kız çocuğunun, Satan’ın hayata bakışına yaptığı etkiyi izlemiştik. Bu yıl hazırlanan yılbaşı konseptli reklam filmi için Anomaly, baş yaratıcı yönetmen Oli Beale’in söylemiyle yılbaşının karanlık tarafını gözler önüne sermeyi amaçladı. Bu yıl, Anomaly ve Unreasonable Studios’un yazıp yönettiği, animasyonunu yaptığı ve yapımcılığını üstlendiği O Human Being ile yılbaşı ağaçları için kullanılan canlı ağaçlara bir eleştiri niteliğinde mizah dolu bir reklam filmiyle karşı karşıyayız. Bu ironi dolu reklam filminde, “Sevgili Sarah, eğer bunu okuyorsan, ben ölmüşüm demektir.” cümlesiyle başlayan Richard E. Grant’ın seslendirdiği Peter karakterinin, eşi Sarah’a yazdığı mektuplar eşliğinde Peter’ın çam ağaçlarının evinde insan ağacı olarak yeni yıl kutlamalarında başından geçenleri izliyoruz.

Künye:
Başlık: O Human Being
Seslendiren: Richard E. Grant
Metin Yazarı: Craig Ainsley, Ben Robinson, Mike Whiteside
Yönetmen: Ben White Craig Ainsley Ben Robinson Mike Whiteside
Animasyon: Ben White João Pereira Guillaume Le Roux
Prodüksiyon: Soraya Phipps
Ek Animasyon: Chris Hilton
Animasyon Yapımcısı: Dani Sierra
İllüstrasyon: Sharm Murugiah, Debut Art Additional
Ek Animasyon: Emrah Önal
Tipografi: Kerry Roper
Kompozisyon: Ashely Bates, Adelphoi
Ses Tasarımı: Mike Bovill, 750mph

Görsel: Vimeo