Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ford’dan Gürültü Geçirmeyen Köpek Kulübesi

Ford’dan Gürültü Geçirmeyen Köpek Kulübesi

Ford Europe otomobillerde kullandığı aktif gürültü önleme teknolojisiyle sessiz köpek kulübesi tasarladı.

Evcil hayvanların refahı ve mutluluğu hayvanseverler için çok önemli. Bu nedenle onlar için tasarlanan şeylerin de ucu bucağı yok. Arjantinli iç mimarlar ve sanatçıların tasarladığı sürdürülebilir köpek evleri, IKEA’nın evcil hayvanlara özel mobilya serisi Lurvig bunun en şirin örneklerindendi. Ford ise can dostlarımızın huzurunun ne denli önemli olduğunun altını çizen bir köpek kulübesi tasarlayarak çıtayı yükseltiyor.

Havai fişekler insanlar için neşe, hayvanlar için endişe kaynağı

Yılbaşı ve onu kutlama biçimleri insanlar için heyecan verici olabilir. Ancak bu kutlamaların sokaktaki canlılar ve hatta evdeki tüylü dostlarımız için ne kadar iyi olduğu tartışılır. Kuşlara ve belki de farkında olmadan başka canlılara da zarar verdiğini düşünürsek, havai fişekler pek çok hayvanseverin protesto ettiği bir kutlama aracı. Eğlence aracı olarak görülen bu şeyler, sokaktaki savunmasız canların yanı sıra bahçedeki ve evdeki dostlarımız için de stres ve endişe kaynağı. Ford Europe bu gerçekten hareketle, otomobillerde kullandığı aktif gürültü önleme teknolojisini köpek kulübelerine uyguladı. Hazırladığı sessiz köpek kulübesi prototipi, can dostunuzun havai fişek korkusu yaşamaması için tasarlanmış modern, minimalist bir tasarım.

Yüksek teknoloji ürünü köpek kulübesi

Sessiz köpek kulübesi, mikrofonlarla patlamaları tespit ediyor ve sesleri azaltan veya tamamen ortadan kaldıran frekansları pompalayarak gürültüyü maskeliyor. Sesi önleme yeteneği, ses yalıtımı özelliklerine sahip malzemelerin çok katmanlı olmasına da bağlı.

Dış katmanda, akustik izolasyon panellerinin üzerini kaplayan ses yalıtımlı bir havalandırma katmanı yer alıyor. Üçüncü ve son katman ise havai fişek seslerini körelten aktif gürültü engelleyici hoparlörlerle donatılmış.

Görsel: Ford Europe