Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mükemmel Yılbaşı Ağacı

Mükemmel Yılbaşı Ağacı

John Lewis, bu yıl Saatchi & Saatchi imzalı “Snapper: The Perfect Tree” filmiyle Noel’i kutluyor.

İngiliz perakende zinciri John Lewis her yıl o kadar etkileyici Noel kampanyaları hazırladı ki artık yıl sonunda reklam filmleri meraklı beklenir hale geldi. Bu yılki reklam filmi de her yıl olduğu gibi Kasım ayının ilk çeyreğinde yayına girdi. Bu yılki filmde; sevimli hayvanlar, kardan adamlar ve uzaylılar yerine, evlerde nadiren yeri olan bir bitki John Lewis’in Noel simgesi oldu.

Saatchi & Saatchi’nin John Lewis için hazırladığı ilk Noel filmi

John Lewis geçtiğimiz yıllarda yılbaşı kampanyalarını adam&eveDDB ile hayata geçirmişti. Snapper, the Perfect Tree (Mükemmel Ağaç Snapper), yukarıda da belirttiğim gibi Saatchi & Saatchi imzasını taşıyor.

Film, küçük bir çocuğun büyüyüp mükemmel bir Noel ağacına dönüşmesi umuduyla bir sinekkapan bitkisi büyütmesini konu alıyor. Bitki büyüyüp, yaramaz bir kişiliğe büründüğünde her şey altüst olmaya başlıyor. Ev halkı yaramazlıkları nedeniyle bitkiyi salondan alıp evin dışına koyuyor. Ancak daha sonra çocuğun bitkiye duyduğu sevgiden etkilenen ev halkının kalbi yumuşuyor ve hikaye büyüleyici bir değişime giriyor.

Bu reklamı farklı kılan yegane şey, tatil geleneklerinin değişen ve gelişen doğasına odaklanması ve bunu da John Lewis markası ile bağdaştırması. Reklam, günümüz ailelerinin özünü ve bayram sezonunda her haneyi tanımlayan kendine has alışkanlıkları ve gelenekleri yakalıyor. Bu noktadan hareketle mükemmel Noel’in normlara bire bir uymakla değil, geleneklere bakılmaksızın sevdiklerinizle birlikte olmanın mutluluğunu bulmakla ilgili olduğunu hatırlatıyor.

İtalyan tenor, söz yazarı ve besteci Andrea Bocelli, büyüleyici sesiyle hikayeye eşlik ediyor. Filme özel hazırlanan şarkı, single olarak yayınlanacak ve geliri de Action for Children gibi hayır kurumlarına bağışlanarak tatil sezonunda bağış ve destek ruhunun yayılması sağlanacak.

Markanın geçtiğimiz yıllarda yayınladığı Noel filmlerine buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: John Lewis