Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Humane Ai Pin Akıllı Telefonun Yerini Alacağı İddiasıyla Tanıtıldı

Humane Ai Pin Akıllı Telefonun Yerini Alacağı İddiasıyla Tanıtıldı

Humane aylardır merakla beklenen "Humane Ai Pin" isimli cihazını, akıllı telefonların yerini alabileceği iddiasıyla tanıttı.

“Humane Ai Pin” aylardır teknoloji çevrelerinde adından söz ettiriyordu ve cihazın özellikleriyle ilgili detaylı açıklama bekleniyordu. En son Paris Moda Haftası’nda podyumda kendini gösteren cihazla ilgili tüm özelliklerin ve işlevlerinin 9 Kasım’da açıklanacağı duyurulmuştu. Beklenen gün geldi ve Humane Ai Pin dün tüm detaylarıyla gün ışığına çıktı. Gelin hep birlikte bu detaylara yakından bakalım.

Kullanıcının yakasına manyetik olarak takılan cihaz, yerleşik bir kamera aracılığıyla veri topluyor. Yapay zekâyla entegre olan cihaz, Qualcomm çip ve Snapdragon işlemciyle donatılmış.

Cihaz kamera ve mikrofonun yanı sıra derinlik ve hareket sensörlerine sahip. Snapdragon işlemci tarafından yerleşik olarak işlenen verileri topluyor. Ses kontrolü, ürünün kalbinde yer alıyor. Pin, kullanıcıyla “kişisel hoparlör” veya eşleştirilmiş Bluetooth kulaklık aracılığıyla iletişim kuruyor.

Humane, kendinden emin bir şekilde Ai Pin’in bir gün akıllı telefonunuzun yerini alabileceği iddiasında.

Humane’in kurucuları cihaz hakkında şu açıklamalarda bulunmuş: “Ai Pin, yapay zekâyı günlük yaşamın dokusuna entegre etme, insanlığımızı gölgede bırakmadan yeteneklerimizi geliştirme vizyonumuzun vücut bulmuş halidir. Sonunda bizim ve Humane ekibinin son dört yıldır üzerinde çalıştığımız şeyi açıklamaktan gurur duyuyoruz. Bizim için Ai Pin sadece bir başlangıç.”

16 Kasım’dan itibaren yalnızca ABD’de piyasaya sürülecek

Ortaya çıktığı ilk günlerden bu yana en dikkat çeken yönü, cihazın ekranının olmaması. Ancak bir dokunmatik yüzeyi var. Pin aynı zamanda jestlere de tepki veriyor. Kullanıcıyı ekran bağımlılığından kurtarmayı vadeden sayısız diğer ürünün aksine Ai Pin, bağlı bir akıllı telefon olmadan kullanılmak üzere tasarlanmış. Bu, T-Mobile alt yapısı üzerine inşa edilmiş Humane markalı bir kablosuz ağ yoluyla geliyor.

Buradaki görsel açıdan kesinlikle en ilgi çekici kısım, gelen çağrı gibi metinleri dokunmatik ekran yerine kullanıcının avucuna yansıtan Laser Ink Display.

Cihaz, kullanıcıların güç kaynaklarını çalışırken değiştirebilmeleri için bir “pil güçlendiriciler” ile birlikte geliyor. Hatta Ai Pin “ana bilgisayar ve pil güçlendiriciden oluşan benzersiz iki parçalı bir tasarıma sahip. Bunlar manyetik olarak birbirine bağlanıyor ve cihazın kablosuz olarak güç sağlamasına imkan tanıyor, böylece Ai Pin’i çeşitli şekillerde takmanıza olanak tanır. Sürekli güç sistemi sayesinde kullanıcılar, pil güçlendiriciyi hareket halindeyken ve cihaz çalışırken değiştirebiliyor. Bu da kesintisiz kullanım ve tüm gün pil ömrü sağlıyor.

Gizlilik ve güvenlik endişelerini gidermeye yönelik “Trust Light” özelliği

Sistem, sistemin ne zaman kayıt yaptığını etraftakilerin bilmesini sağlayan bir “Trust Light” (Güven Işığı) özelliğine sahip. Bu ışık, özel bir gizlilik çipi aracılığıyla yönetiliyor ve herhangi bir sensörün aktif olduğunu belirgin olarak gösteriyor. Ai Pin tehlikeye girerse kapanarak Humane’den profesyonel hizmet talep ediyor. Gizlilik ve güvenlik endişelerini gidermeyi amaçlayan Trust Light özellik yakın zamanda piyasaya sürülen Ray-Ban Meta gözlüklerinde de mevcuttu.

Humane, Ai Pin’in kullanılmadığı zamanlarda çevresini dinlemediğinin altını çiziyor. Şirketin açıklamasına göre cihaz “uyandırma sözcükleri” kullanmıyor ve yalnızca kullanıcı etkileşimi üzerine etkinleşiyor.

Şirketin açıklamalarına göre sistem, yapay zeka ile donatılmış Cosmos isimli özel bir işletim sistemiyle çalışıyor. Tamamen yeni bir yapay zeka yazılımı olan Ai Bus, uygulamaları indirme, yönetme veya başlatma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bunun yerine neye ihtiyacınız olduğunu hızla anlıyor ve sizi anında doğru yapay zeka deneyimine veya hizmetine bağlıyor.

Yine şirketin açıklamalarında şu bilgiler yer alıyor: Humane’ın Microsoft ve OpenAI ile olan benzersiz işbirlikleri, Ai Pin’e dünyanın en güçlü yapay zeka modellerinden ve platformlarından bazılarına erişim sağlıyor ve teknoloji geliştikçe eklenecek yeni yeteneklerin temelini oluşturuyor. Ai Pin bağımsız bir cihaz ve bir akıllı telefon veya başka bir yardımcı cihazla eşleştirilmesine gerek bulunmuyor.

16 Kasım tarihinde sadece ABD’de satışa çıkacak olan Humane Ai Pin’in fiyatı, 699 dolar olarak açıklandı.

Görsel: Humane