Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklardan Mükemmel Bir Bohemian Rhapsody Yorumu

Çocuklardan Mükemmel Bir Bohemian Rhapsody Yorumu

İngiliz perakende zinciri John Lewis'in yeni reklam filminde, çocuklar yıl sonu gösterisinde Queen'in unutulmaz parçasının nefis bir yorumunu sunuyor.

İngiliz perakende zinciri John Lewis; tatlı reklamlar yapıyor. Reklam ajansı adam&eveDDB ile yürüttükleri iletişim çalışmaları özellikle yılbaşı döneminde merakla bekleniyor. Tatlı Joe ile yatağının altında yaşayan canavar Moz’un hikayesini anlatan sıcacık reklam filmi de John Lewis’in başarılı yılbaşı kampanyalarına bir örnekti. Şimdiyse marka, bünyesindeki süpermarket markası Waitrose ile birlikte yine sevimli mi sevimli bir reklam filmiyle geliyor ve bu defa, yıl sonu gösterilerine odaklanıyor.

2 buçuk dakikalık film, ufaklıkların yıl sonu gösterisiyle açılıyor. Sıradan, sıkıcı ve renksiz geçeceğini düşündüğümüz, gösterideki çocukların anne-babaları dışında kimseye hitap etmeyen bir gösteri gibi başlıyor. Ancak işin seyri hızla değişiyor. Çocuklar sahnede Queen’in epik eseri Bohemian Rhapsody‘i kendi yorumlarıyla canlandırmaya başlıyor ve ortaya şirin ve etkili bir şov çıkıyor.

Canla başla mükemmel bir gösteri sunmak için çalışan çocuklar ve öğretmenlerinin çabaları sayesinde sahnede; vurulan marslılar, inişe geçen uzay gemileri, robotlar, astronotlar ve tabii Queen’in unutulmaz parçası ile yaratılan eğlenceli bir gösteri yaratılıyor. Üstelik Bohemian Rhapsody’nin klasik müzik videosundaki pek çok ana da göndermeler var, sahnede bu anlar zaman zaman yeniden yaratılıyor.

Film mi nefis yoksa filmde sahnelenen gösteri mi, orası biraz muamma ama Dougal Wilson yönetmenliğindeki film; ilgi çekecek her şeye sahip gibi duruyor. Bir kere Bohemian Rhapsody başlı başına yeter gibi ama bir de bunu seslendirenler birbirinden sevimli ufaklıklar olunca çektiği ilgi de katlanıyor. Filmin sempati puanlarını hanesine yazdırması kaçınılmaz tabii. Hele ki parçada yapılan komik revizyonlar da yakalanınca film iyice eğlenceli oluyor.

john lewis_adam & eve ddb_bohemian rhapsody_ingiltere_bigumigu_ john lewis_adam & eve ddb_bohemian rhapsody_ingiltere_bigumigu_ john lewis_adam & eve ddb_bohemian rhapsody_ingiltere_bigumigu_ john lewis_adam & eve ddb_bohemian rhapsody_ingiltere_bigumigu_ john lewis_adam & eve ddb_bohemian rhapsody_ingiltere_bigumigu_ john lewis_adam & eve ddb_bohemian rhapsody_ingiltere_bigumigu_

John Lewis İçin İş Kişisel!

Film markaya nasıl bağlıyor derseniz, aslında öyle çok direkt bir bağlantı yok. Sadece “İşin parçası olunca kalbinizi ortaya koyarsınız” mesajıyla “Bizim için iş kişiseldir” noktasına geliniyor. Yani “Amaan saçma sapan bir yıl sonu gösterisi işte” diyip geçmek yerine canla başka çalışan filmdeki öğretmen ve çocuklar gibi marka da diyor ki; bizim için bu iş mühim. Dolaylı, marka algısı yaratmaya yönelik bir imaj filmi bu… Pentagram tasarım ajansı tarafından yeniden yaratılan “Waitrose & Partners” ve “John Lewis & Partners” görsel kimliklerini tanıtmayı amaçlıyor. Bu anlamda iki markanın ortak imza attığı ilk reklam spotu.

Film; televizyon ve sinemalarda yayına giriyor. Filmin kamera arkası videosu da ayrıca sosyal medya üzerinde yayında. Bu şeker film aynı zamanda “For Us, It’s Personal” (Bizim için kişisel) sloganıyla desteklenen daha geniş bir pazarlama kampanyasının da bir ayağı.

Künye:

Reklamveren: John Lewis / Waitrose
Reklam Ajansı: Adam & Eve/DDB-London
Yönetmen: Dougal Wilson

Görsel: YouTube