Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yılbaşı Ruhunu Hissettiren John Lewis Filmi Geldi

Yılbaşı Ruhunu Hissettiren John Lewis Filmi Geldi

Her sene yılbaşı reklamını merak ettiğimiz, "Acaba John Lewis bu sene ne kadar kalplerimizi ısıtacak" dediğimiz, Michel Gondry'nin yönettiği 2017 yılbaşı reklamı çıktı.

Bir yıl daha bitiyor ve sonunda John Lewis‘in yılbaşı reklamı internetteki yerini alıyor. John Lewis her sene o kadar tatlı filmlerle yeni yıla merhaba diyor ki, 10 yıla yakındır reklamların sevenleri, yılbaşı sabahı heyecanıyla yeni reklamı bekliyorlar. adam&eveDDB, “Monty the Penguin.” işindeki gibi bizlere hediye paketleri ve klasik tarzlarla Noel ruhunun cazibesini ve büyüsünü göstermektense, bu sene reklama bir tutam muziplik de katıyorlar.

2 dakikalık reklam Joe adındaki bir çocuk ve onun yatağının altında karanlıkta beliren Moz adındaki canavar hakkında. Canavar Moz, yatağın altında olduğu müddetçe, başlarda doğal olarak onunla iletişim kurmayan Joe ondan korkuyor. Hepimiz çocukken bir süre bu düşünceyle tartışmışızdır zaten “gerçekten orda bir canavar var mı?” 2 dakika boyunca Joe ve Canavar Moz’un Noel yaklaştıkça nasıl iyi anlaşmaya başlayıp arkadaş olduklarını izliyoruz. Joe ve Canavar Moz, iyi anlaştıkça geceleri birlikte oynamaya başlıyorlar ve herkes yattıktan sonra onların eğlence saati başlıyor. Fakat günler geçtikçe Joe, gün içerisinde uykusuz kaldığını belli ediyor ve olur olmadık yerlerde uyumaya başlıyor. Moz da bunun için küçük dostuna bir Noel hediyesi düşünüyor.

John Lewis ile Yıl Biterken Yine Dostluk Kazandı

Reklamıysa hem filmlerinden hem de reklamlarından tanıdığımız bir isim çekti. Sanıyorum Be Kind Rewind, Science of Sleep desem belki soru işaretleriniz kalabilir ama Eternal Sunshine of the Spotless Mind dersem kim olduğunu kesin anlarsınız: Michel Gondry. Yönetmen daha önce de FedEx gibi markalar için reklam çekmişti. John Lewis reklamındaki Canavar Moz’u yaratırken başka bir sinemacı arkadaşı olan, Being John Malkovich ve Her gibi filmleri ile Kenzo reklamından tanıdığımız Spike Jonze‘nin Where the Wild Things Are için yarattığı canavarlardan esinlenmiş. Canavar Moz’un her çocuğun aslında hayali arkadaşı olabilecek, korkmadığı aksine yanında kalmasını istediği canavarlar gibi olmasına özen göstermiş. Çünkü Canavar Moz ve Joe 2 dakika boyunca çok güzel arkadaşlık ediyorlar, hele bir de Beatles’ın Golden Slumbers’ın şarkının çok güzel bir yeni yorumlaması da üzerine eklenince gerçekten reklam tamam oluyor.

Moz the Monster reklamının yapımını da paylaşan John Lewis, aynı zamanda Joe ve Canavar Moz hikayesini Sally Phillips tarafından anlatılan bir masala dönüştürmüş ve bunu da reklamla aynı gün yayınlayarak hikayeyi iyice bir “uykudan önce masal” konseptine büründürmüş. Sally Phillips’in okuduğu masal kitabını ve başka Canavar Moz ürünlerini ise linkten satın alabiliyorsunuz, ödediğiniz ücretse bakıma muhtaç çocuklar ve gençler için bir yardım kuruluşuna gidiyor. Ayrıca markanın sitesinden Sally Philips’in okuduğu masalı ücretsiz indirip Amazon Echo ya da Google Home üzerinden dinleyebiliyorsunuz.

Ben şahsen John Lewis reklamını görünce “aa yıl bitiyor” diyorum, ama reklamı izlerken en azından 2 dakika da olsa yılın bitmesine dair bir şey hissetmiyorum. Yıl nasıl geçerse geçsin, yarattıkları reklamların ruhu gelecek seneye umutla girecek bir tebessüm yaratıyor. Bu sene de yine gülümsemek isterseniz reklamı izlemeye bekleriz.

Reklamın Kamera Arkası Videosu

Canavar Moz ve Joe Masalı

“Moz The Monster” Künye:

Marka: John Lewis
Ajans: adam&eveDDB
Yönetmen: Michel Gondry
Prodüksiyon Şirketi: Partizan
Medya Planlama ve Satınalma: Manning Gottlieb
Kurgu: Whitehouse Post
Post-prodüksiyon ve CGI: The Mill

Görsel: Youtube