Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Danielle: Hayatınızın En Özel Kişisine Kaç Sayı Uzaktasınız?

Danielle: Hayatınızın En Özel Kişisine Kaç Sayı Uzaktasınız?

Geleneksel İspanya Noel Piyangosu, bu sene yayınladığı 20 dakikalık uzun reklamıyla, başka bir dünyadan gelen ziyaretçinin yolunun Daniel'le piyango kuyruğunda kesişmesini anlatıyor.

Yılbaşı reklamları hep ruhumuza dokunuyor. Belki yeni bir yıla girme, yılı bitirme gibi nedenlerden ötürü böyle oluyor. Yine de güzel oluyor. Şimdilerde de kafamızı 30 derece açıyla yana eğdiren, hayatımıza ürün değil yüzümüze hafif bir gülümseme yerleştiren reklamların günleri başladı. Geleneksel Noel Piyangosu da “Danielle” ile bu yıl da karşımızda!

Geleneksel Noel Piyangosuna katılmıyor olsak da, yıllardır bize “mutluluklar paylaştıkça çoğalır” temasıyla reklamlar gösteren SELAE’yi artık kendi piyangomuz kadar iyi tanır olduk. İspanya’da yıllardır süren geleneğin en güzel yanı numaranızı istediğiniz kişilerle paylaşmanız. 2016 piyangosunun ses getiren ve Cannes’da Cyber Grand Prix kazanan sevimli işi Justino ve 2017’de çekilişten bir gün önceki umudu ve paylaşımı anlatan Carmina filmleriyle bizlerin de gönlünü yeterince kazandı. Geleneksel Noel Piyangosu, bu sene bir yabancıyla bu umutları nasıl paylaştığımızı ve hiç birbirimizin dilinden anlamasak da nasıl konuşabildiğimizi “Danielle” filmiyle bizlere gösteriyor. 

Danielle Leo Burnett Iberia SELAE bigumigu 3 Danielle Leo Burnett Iberia SELAE bigumigu 4

E.T.’den Sonraki En Sevimli Uzaylı: Danielle

The Others ve The Sea Inside’ı çeken, Oscar ödüllü yönetmen Alejandro Amenábar ise bu seneki reklamın yönetmen koltuğunda oturuyor. Yönetmen bizlere dünyadışı ve büyülü bir yılbaşı teması yaratıyor. Dünyayı yılbaşı döneminde ziyarete gelen uzaylı, ilk gördüğü reklam panosundaki kadının formunu kopyalıyor ve indiği şehre adapte olmayı deniyor. Yolu Madrid’e düşen uzaylımız insanlarla nasıl konuşacağını bilmeden sokaklarda dolanırken ilk bir köpekle arkadaş oluyor. Sonrasındaysa ayakları onu piyango kuyruğuna götürüyor. Orada reklamımızın esas erkeğiyle tanışıyor uzaylımız, Daniel’le. Daniel onun da ismi Danielle sanıyor ve ikisi aynı piyango numarasını alıyorlar. Daniel ve uzaylı Danielle’in yoluysa tekrar kesişiyor sonrasında. Tur rehberi olan Daniel, esas kadınımızın yabancı olduğunu anlıyor ve ona yardımcı olmaya karar veriyor.

Daniel ve Danielle film boyunca belki birbirleriyle hiç konuşmuyorlar, ama zaten esas kalplerimizi ısıtan olay burada başlıyor. İkisi geceleri uyurken birbiriyle konuşmaya başlıyor, zihinleri arasında bir bağ kuruluyor ve Danielle, Daniel’i evrende yolculuklara çıkarıyor uykusundayken.

Danielle Leo Burnett Iberia SELAE bigumigu 7 Danielle Leo Burnett Iberia SELAE bigumigu 8 Danielle Leo Burnett Iberia SELAE bigumigu 9

İzlemeden Önce Mısır Patlattıran Bir Reklam

Tüm 20 dakikayı anlatıp daha fazla izlemek isteyenlere ne olduğunu açıklamayalım. Ama 20 dakika olması sizi düşündürmesin, gerçekten güzel bir 20 dakika, izlemesi keyifli. Reklamdaki oyuncular reklam olduğunu hissettirmeyecek kadar hoş oynamışlar. Reklamdaki esas kadın karakterin bir güzellik reklamı panosundan kopyalanması ise güzel ve eleştirel bir detay. Ayrıca reklam filmini destekleyecek bir sitede yapmışlar. Siteye girdiğinizde loto numaranızı yazıyorsunuz ve o numarayı sizinle paylaşan bir yabancı varsa onu buluyorsunuz. Danielle reklamı ya da kısa filmi, geçen senelerin Geleneksel İspanya Noel Piyangosu reklamlarının aksine merkezine piyangoyu koyuyor gibi görünüyor. Aslında koymuyor ama, reklamın merkezinde yine mutluluğumuzu sevdiklerimizle paylaşmak var.

Kişisel olarak SELAE’nin her reklamında olduğu gibi, Danielle’i de reklam olarak değerlendiremiyorum. Her reklamları birer kısa film gibi geliyor bana. Justino 3.5 dakika, Carminoysa 5 dakikaydı. Bu senenin filmi ise dediğimiz gibi 20 dakika.

Siz iyisi mi bu seneki Geleneksel İspanya Noel Piyangosu reklamını en sevdiğiniz battaniyeniz ve mısırınızı yanınıza almadan izlemeyin.

Danielle Leo Burnett Iberia SELAE bigumigu 12

Danielle Leo Burnett Iberia SELAE bigumigu 13 Danielle Leo Burnett Iberia SELAE bigumigu 14 Danielle Leo Burnett Iberia SELAE bigumigu 15

KÜNYE:

Ajans: Leo Burnett Iberia
Marka: SELAE
Ürün: Christmas Lottery Draw
Kampanya: “Danielle”
Marka Temsilcileri: Jesús Mayoral, Federico Fernández, Margarita Moreno

Yetkili Yaratıcı Yönetici: Juan García-Escudero
Yaratıcı Yönetmenler: Gaston Guetmonovitch, Mercedes Lucena, Iñaki Martí
Sanat Yönetmenleri: Javier Lopez Canle, Sergio García, Juan Frias
Reklam Yazarları: Jorge Castro, Federico Botella

Dijital Ekip:
Sanat Yönetmenleri: Sergio Garcia
Reklam Yazarları: Iris Fernández, Teresa García

Hesap Yöneticisi: Sara Iglesias
Müşteri Süpervizörü: Sara Cubillo
Dijital Lider: Carmina Serrano
Müşteri Temsilcisi: Carlos Martín
Teknik Ekip: Víctor Moreno, Horacio Panella
Kanal Planlama: Ana Matesanz
Ajans Yapımcısı: Esther García, Gustavo Samaniego
Yapım Şirketi: Caviar
Yönetmen: Alejandro Amenábar
Üst Yapımcı: Alfonso Cazalilla
Yapımcı: Mafe Bello
Müzik (orjinal beste): “Danielle” – Roque Baños

Görsel: Youtube