Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dizide Gösterilmiş Tüm Kitaplar Bir Arada: The Simpsons Kütüphanesi

Dizide Gösterilmiş Tüm Kitaplar Bir Arada: The Simpsons Kütüphanesi

Guatemalalı Carmen López, The Simpsons'un eski bölümlerinde gezinerek çeşitli kitap kapaklarına yer verip bizi Lisa Simpson’ın favorileriyle bırakıyor.

Neredeyse son 30 yılın en büyük TV animasyonlarından biri The Simpsons. Jeneriğinden işlediği konuya, konuklarına hep adından söz ettiren bir animasyon oldu. Seveni kadar sevmeyeni de olan bir TV klasiği artık.

Carmen López Guatemala’da yaşayan ve Simpson ailesini seven biri. Carmen López, büyük bir Simpsons hayranı olarak, hali hazırda internette ve sosyal platformlarda The Simpsons’la ilgili paylaşılanları takip ediyormuş. Ama Simpsons evreniyle ilgili aklınıza gelebilecek her şeyi takip ediyormuş. Arabalar, dövmeler, film referansları, yemek tarifleri… Sonrasında kimsenin Lisa’nın okuduğu kitapları yayınlamadığını ve bu kitap kurdu karakterin okuduğu hoş kitapları paylaşmanın güzel bir detay olacağını düşünmüş ve Simpsons Library hesabını Instagram’da açmış.

Springfield’da Okunan Her Şey Bu Hesapta!

Esas mesleği sanat yönetmenliği olan Carmen López, The Simpsons Library hesabında ilk olarak kendi hatırladığı The Simpsons kitaplarını paylaşıyormuş. Fakat takipçi sayısı artıkça, kişiler sadece takip etmemeye ve ona kendi bildikleri kitapları yollamaya başlamışlar. Böylece The Simpsons etrafında kendi topluluğunu da oluşturmuş Carmen López.

İlk sezondan şimdilerde yayınlanan 29. sezona kadar The Simpsons yazarları da yıllar içerisinde The Simpsons kütüphanesini geliştirmişler. Diziye gerçek olmayan, gerçek olan, karakterler tarafından yazılmış, magazin içerikleri ve bunun gibi birçok okunabilir kitap ve dergi eklediler.

Carmen López’in de projesinden belli ki favori karakteri Lisa Simpson. Zaten kim Lisa’yı sevmez ki? Kendisi çevreci, feminist, zeki, idealist ve vejeteryan. Ayrıca bu projede aslında en çok Lisa’nın okudukları ve Lisa’nın karakterine dair bir proje. Her bir kitapta aslında Lisa’yı daha derinden tanıyoruz ve karakter üzerinden yapılan ince esprileri yakalıyoruz.

Görsel: Simpsons Library