Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cannes Lions Baştan Aşağı Yenilendi, Fazlalıklardan Kurtuldu!

Cannes Lions Baştan Aşağı Yenilendi, Fazlalıklardan Kurtuldu!

Cannes Lions yönetimi, festivalin 65. yılında baştan aşağı, ödül kategorilerinden etkinlik süresine yenilendiğini basın toplantısıyla açıkladı.

Cannes Lions, dünya çapında yaratıcılığı taçlandırıp Haziran ayında yaratıcı sektör çalışanlarını bir araya getiriyor. Cannes Lions’da ödül almak hem ajans hem de yaratıcı ekip açısından büyük değer taşıyor. Çünkü bir anda küresel bir bilinirliğe sahip olunuyor. Ayrıca festival kapsamındaki panellerde de ufuk açısı konular ele alınıyor. Cannes Lions, geçtiğimiz hafta sosyal medya hesaplarında paylaştıkları duyuruyla 2018’in köklü değişikliklere gebe olduğunun sinyalini vermişlerdi. 13 Kasım’da Türkiye saatiyle 22:00’da gerçekleşen basın toplantısında Cannes Lions’daki yenilikler açıklandı.

Şehir festivalin bir parçası oluyor

Cannes Lions 2018, etkinlik süresini 5 güne indiriyor. Lions Health, Lions Innovation, Lions Entertainment alt etkinlikleri de bu 5 günün içine girecek. Organizasyon daha önce 8 gün olan festival süresini daha modern ve elverişli hale getirmek için 5 güne indiriyor. Yeni Young Lions inisiyatifiyle 2017’de 15’ten fazla başvuruda bulunan her ajansa 1 adet Young Lions yaka kartı ücretsiz olarak verilecek. Toplamda ise 650 genç yaratıcının festivali ücretsiz olarak deneyimlemesi sağlanacak.

Cannes Lions, Cannes’ın yerel yönetimiyle de iletişimini artırarak şehri festivalin içine katacak hamleler yapıyor. Festivallerin bulundukları şehirlere aidiyeti ve şehirle organizasyonun bir arada işlemesi yaratılan katma değerin de büyümesini sağlıyor. Cannes yerel yönetimi 2018’de taksi ücretlerine üst sınır ve genişeletilmiş ücretsiz Wi-Fi noktalarının yanı sıra 2018’de otel fiyatları artırılmayacak. Ayrıca Cannes Lions yaka kartına sahip olanlar 50’den fazla restorandaki sabit fiyatlı menülerden faydalanabilecek.

Paneller ve ödüllerde değişiklik

Şimdi biraz daha festivalin baştan sona değişmesini sağlayan noktalara değinecek olursak. Cannes Lions, 9 ana konu başlığı çevresinde kurgulanacak ve hızlı ilerleyen yaratıcı sektörü yansıtmasına özen gösterilecek. Konuşmacılar, paneller, atölyeler yani kısaca tüm festivalin atmosferi de bu 9 konu başlığını yansıtacak. Ve internet üzerinden canlı yayınlanan oturum sayısı da artırılacak.

Ödüllerde de büyük değişiklikler var. Yılın Holding Şirketi, Yılın Ajansı gibi ödüllerin verilmesini sağlayan puan sistemi de değişti. Kısalisteler yine 1 puan kazandırırken Grand Prix’lerin puanı 10’dan 30’a yükseldi. Ayrıca Cannes Lions, festival süresi gibi ödül yapısını da sadeleştirdi ve 120 alt kategoriyi kaldırdı. Cyber Lions, Integrated Lions ve Promo Lions ana kategorileri de emekliye ayrıldı. Bunların yerine Brand Experience & Activation Lions, Creative e-commerce Lions ve Social & Influencer Lions geldi. Bir diğer önemli düzenleme de her işin en fazla 6 kategoriye başvurması limiti oldu. Bu tip düzenlemelerle tüm kategorilerde ödülleri silip süpüren işleri görmemiz zorlaşacak. Grand Prix kazanma zorlaşırken katma değeri yükseliyor.

Cannes Lions 2018, 18 – 22 Haziran tarihleri arasında Fransız Rivierası’nın gözde şehirlerinden Cannes’da gerçekleşecek. 2018 için bilet satışları bugünden itibaren başlarken ödül başvuruları da 18 Ocak’ta açılacak.

Bir dipnot ise Publicis Groupe geçtiğiniz Cannes Lions’da önümüzdeki yılı pas geçerek Cannes Lions ve SXSW de dahil hiçbir festivale katılmayacağını açıklamıştı.

Canlı yayınlanan basın toplantısını aşağıdaki videonun 10. dakikasına tıklayarak izleyebilirsiniz.

Görsel: Cannes Lions