Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kardan Adam Yılbaşında Ne Diliyor?

Kardan Adam Yılbaşında Ne Diliyor?

Belgian National Lottery için hazırlanan film; dilekleri gerçekleştiren piyango ile Noel'in büyüsünü bir araya getiren tatlı bir canlandırma.

Piyango, hayallere ve dileklere seslenen bir şey. Bu nedenle reklam açısından bakıldığında duygusal bir malzeme sunuyor. İspanya’nın Geleneksel Noel Piyangosu için 2016 Yılbaşı’nda yapılan ödüllü canlandırma film Justine, bir sonraki senenin yaşlı teyze ve ailesinin tatlı hikayesini anlatan filmi ve bu seneki Danielle bu konunun klasikleşen markalarından. Nicaraguan Lotto için yapılan otobüs biletlerini ödeyen aktivasyon çalışması da akıllara gelen bir başka örnek. Bunlar hep sıcak ve etkili fikirlerdi. Şimdi Belçika Ulusal Piyangosu (Loterie Nationale) da aynı konuya tatlı bir yerden bakan bir filmle karşımızda.

Reklam ajansı Mortierbrigade tarafından yaratılan film, aslında markanın 2015’te yaptığı ilk yılbaşı filminde karşımıza çıkan kardan adam ve arkadaşlarını yeni bir hikaye içerisinde kullanıyor. Aralarına katılan yeni karakterlerle eski filme göre daha büyük bir dünya kuran filmde bu sene insanlar da yer alıyor.

1 dakikalık canlandırma film, karlı bir bahçedeki kardan adamla açılıyor. Yalnız başına soğukta bekleyen kardan adam kayan bir yıldızla birlikte bir dilek tutuyor. Sıcak ve mutlu bir Noel geçirmeyi dileyen kardan adamın sevimli hayvan arkadaşları ise onun bu dileğini gerçekleştirmek için çalışıyor.

El Yapımı Görsel Öğeler

Filmde stop-motion tekniği kullanılmış. İçerisinde göreceğiniz tüm görsel öğeler el yapımı. Yani film için 50 günlük, oldukça kapsamlı bir çalışma gerçekleştirilmiş. Ortaya çıkan sonuçsa sevimli ve büyülü bir yılbaşı filmi olmuş.

Künye:

Reklamveren: Loterie Nationale
Reklam Ajansı: Mortierbrigade
Yapım: Blinkink
Yönetmen: Parabella

Görsel: Vimeo