Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gözleri Dolduran Acemilik

Gözleri Dolduran Acemilik

İddialı yeni yıl kampanyaları ile dikkat çeken İngiliz perakende markası John Lewis & Partners, bu yılki reklam filmiyle izleyenleri duygulandırıyor.

Yıl sonu hızla yaklaşırken 2022 yılını geride bırakmaya hazırlanan markalar da yeni yıl reklamlarını birbiri ardına yayınlamaya başladı. Ülke ekonomilerinin birçoğunda enflasyon baskısıyla artan yaşam maliyetleri, bu yıl şirketleri tüketim çılgınlığını körükleyen kampanyalardan ziyade daha mütevazı ve içsel bir yaklaşım gösteren kampanyalar üretmeye itiyor. İngiliz perakende markası John Lewis & Partners, bunun son örneklerinden biri.

Geçtiğimiz yıl bilim kurgu tadında bir yeni yıl filmine imza atan ve her zaman iddialı yeni yıl kampanyaları ile dikkat çeken marka, bu yılki çalışmasıyla gözlerde bir damla yaş bırakıyor. 90 saniyelik filmin başlarında Blink-182’nin punk pop şarkısı All The Small Things’in melodisiyle kaykay yapmayı öğrenmeyi deneyen adamın çabalarına önce bir anlam veremiyorsunuz. Orta yaş krizi gibi görünebilen bu denemeler, filmin ilerleyen sahnelerinde adamın ve eşinin koruyucu aile olmak istedikleri kız çocuğunun kaykayı ile kapıda belirmesi üzerine duygu dolu bir anlam kazanıyor.

adam&eveDDB ve Biscuit Filmworks tarafından yaratılan “The Beginner” (Acemi) adlı reklam filmi, İngiltere’de yeni yılı koruyucu aileleriyle geçireceği tahmin edilen 100 bin çocuk ve genç için toplumda görünürlük ve farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Kampanya ekibi ayrıca reklam filmini hazırlarken Action for Children ve Who Cares? adlı kâr amacı gütmeyen kuruluşların danışmanlığından yararlandığını açıkladı. Özellikle Twitter’da çok sayıda beğeni, paylaşım ve yorum alan reklam filminin tamamını ve kampanyanın perde arkasını aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz.

Görseller: John Lewis&Partners, Instagram, Twitter, Youtube