Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evrenin ve Yaşamın Gözlerdeki Yansıması

Evrenin ve Yaşamın Gözlerdeki Yansıması

Jake Fried, yeni animasyon filmi "Open Eyes" ile izleyiciyi yaşamın ve evrenin gözlerdeki yansımalarını temsil eden soyut bir yolculuğa çıkarıyor.

ABD’li animatör ve sanatçı Jake Fried elle çizilmiş deneysel animasyonlarıyla yıllardır yakından takip ettiğimiz bir isim. Bilincini kapatarak kahve ve mürekkeple ürettiği Brain Lapse, 1.500 katmandan oluşan kolajlı animasyonu Paper Trail gibi unutulmaz işlere imza atmıştı. En son da bir portreden 1.440 farklı sahne ürettiği Brain Wave ile yer vermiştik kendisine. Bu defa da Open Eyes var sırada.

Çizgiler, animasyon ve ses tasarımı tamamen Jake Fried’a ait.

Open Eyes da sanatçının diğer çoğu işinde olduğu gibi mürekkep – ve bir de daksil – kullanılarak yaratılmış. Tamamı elle çizilmiş ve süreyle ilgili bir açıklama yapmamış olsa da uzun sürmüş bir iş olduğunu tahmin edebiliyoruz. Parantez açayım, sanatçının animasyonlarını tamamlaması genellikle 4-6 ay sürüyor. 1 dakikalık animasyon boyunca bir insanın gözlerinin içinde ve çevresinde dönüp duran soyut ve somut sahneler izliyoruz. Belli bir senaryo yok, yalnızca hipnotize edici görüntülerin akışı söz konusu. Film izleyiciyi yaşamın ve evrenin gözlerdeki yansıması üzerinden sürükleyici bir yolculuğa çıkarıyor. Videonun ses tasarımı da Fried tarafından gerçekleştirilmiş.

1 ay önce Vimeo’da yayınlanan çalışma hemen Staff Pick olarak öne çıkartılmış. Jake Fried’ın yeni çalışmalarını Instagram’ı üzerinden de takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo