Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sina Ateş’in Renkli Evrenine Yolculuk

Sina Ateş’in Renkli Evrenine Yolculuk

İllüstratör Sina Ateş, illüstrasyonları ve animasyonlarıyla hayatın içinden konulara değiniyor.

Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü mezunu Sina Ateş; illüstrasyon, animasyon ve yaratıcı yönetmen kimlikleriyle biliniyor. Birçok farklı marka ile de farklı projeler üreten Sina; 2B animasyon, illüstrasyon, grafik tasarım, logo ve kimlik tasarımı üzerine yoğunlaşıyor. Çalışmalarını bağımsız olarak sürdürüyor.

Sina Ateş günlük olayları renkli karakterleri ve kendine has çizgisiyle yorumluyor

2019 yılında “Kaosta Rahatlık” isimli ilk kişisel sergisini de açan sanatçı, Instagram hesabı üzerinden gündeme dair çeşitli konuları renkli illüstrasyonlarla paylaşıyor. Olaylara ve durumlara farklı bir bakış açısı getiriyor. Yaratmış olduğu karakterler ve kendine has çizgileriyle özgün bir evrenin kapısını aralıyor.

Hayatın içinden günlük olaylar, aklımıza takılan sorular, düşündüren eylemler veya ruh halimizi etkileyen herhangi bir durum Sina için çizilecek bir konu olabiliyor. Sina’nın son olarak paylaştığı karantina sürecini konu alan videosu da içinde bulunduğumuz durumu trajikomik bir şekilde özetlerken renkli ve eğlenceli karakterler bu durumun anlatılmasına eşlik ediyor. Animasyonun konusu da tahmin edileceği üzere içinde bulunduğumuz karantina döneminde herkesin bir parça da olsa yaşadığı duyguyu yansıtıyor.

Sina Ateş’in diğer işlerini de incelemek isterseniz Instagram hesabına veya internet sitesine göz atabilirsiniz.

 Görsel: Instagram