Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Messerschmitt’in Mikro Araçları Elektrikli Versiyonlarıyla Yeniden Yollarda

Messerschmitt’in Mikro Araçları Elektrikli Versiyonlarıyla Yeniden Yollarda

Messerschmitt'in klasik 3 tekerlekli mikro otomobilleri; en yeni teknolojilerle üretilmiş elektrikli ve benzinli versiyonlarıyla geri döndü.

LEF, Nimbus, DryCycle ve PodRide gibi bisiklet-otomobil (velomobil) türüne yakın olan elektrikli araçlara olan ilgi sürekli artıyor. Öte yandan bu araçları incelediğimizde estetik anlamda her zaman memnun edici sonuçların ortaya çıkmadığını görüyoruz. Bunlar arasında LEF özellikle şık retro tasarımıyla ilgi çeken bir araç olmuştu. Messerschmitt de klasik mikro otomobillerine elektrik desteğiyle yeniden hayat vererek elektrikli velomobil alanında ihtiyaç duyulan bu estetik beklentiye cevap veriyor.

Elektrikli ve benzinli versiyonlarıyla en yeni teknoloji ürünü Messerschmitt araçlar

Uçak üreticisi olan Messerschmitt 50’li-60’lı yıllarda ürettiği mikro otomobillerle de tanınıyor. Birkaç yıl önce bağımsız bir Alman ekip, Messerschmitt’in bu ikonik araçlarından birini elektrik destekli iki kişilik Velomobil olarak yeniden canlandırdı. O dönemde, bazı insanlar neden sadece elektrikli modern bir araç olarak canlandırılmadığını sorguladı. Messerschmitt 1950’lerin ve 60’ların orijinal Kabinenrollers’ına saygı duruşunda bulunan ultra hafif bir velomobilin hem gazlı hem de elektrikli versiyonlarını piyasaya sürerek bu beklentiye karşılık verdi.

Messerschmitt

Bu ilk Veloschmitt projesinin finansal problemlerle sona ermesinin ardından, proje müdürü Achim Adlfinger yeni bir ekiple çalışmalarına devam etti ve 2019’da pedal destekli KR 25-E velomobili çıkardılar. Takip eden aylarda Adlfinger, kompakt ve verimli araçlara (ve Messerschmitt’lere) olan ilginin artışını yakından takip etti. Salgın süresince yaşanan durgunluk dönemlerini KR-202 Sport ve KR-E5000 adlı yeni mikro otomobilleri geliştirmek için kullandı.

Messerschmitt

“Kabinenroller”, “kabinli scooter” anlamına geliyor ve orijinal Messerschmitt Kabinenroller (KR) modelleri de bu şekilde nitelendiriliyor. Bunlar mütevazı motorlara sahip küçük üç tekerli araçlar. En yeni teknolojileri ve çağdaş otomotiv malzemelerini kullanan Adlfinger, Messerschmitt Werke’de orijinallerinden bile daha hafif olan araçlar üretmeyi başarmış. Bu araçlar, modernize edilmiş KR-200 Sport’tan ilham alan kabinli scooterlar.

Messerschmitt

Her iki yeni Messerschmitt modelinde, sıcak daldırma galvanizli çelik ve alüminyum petek hibrit şasinin üzerinde fiberglas gövde bulunuyor. Ön camlar ise Perspex marka pleksiden yapılmış. Yeni üç tekerlekli tasarım orijinal KR-200 Sport açık roadster’a dayandığından, kubbe şeklindeki tavan kullanıcının isteğine bağlı olarak ekleniyor. İki ön tekerlek ve tek arka tekerlek üzerindeki hidrolik disk frenler, sağlam bir durdurma gücü sağlıyor. Ayarlanabilir yay amortisörlü süspansiyon sistemi ise sarsıntıyı azaltarak sürüşün kalitesini artırıyor.

Araçların içinde bir çift kemerli koltuk ve göstergeli basit bir kokpit, F1 tarzı direksiyon simidi ve el freni bulunuyor. Ayrıca bir USB şarj bağlantı noktası ve kaput altı saklama bölmeleri de bulunuyor.

KR-202 Sport ve KR-E5000 arasındaki büyük fark elbette güç aktarım sisteminde görülüyor. KR-202 Sport, saatte 90 km’ye varan hıza ulaşmak için 7,3 hp 125cc tek silindirli motora ve CVT otomatik şanzımana güveniyor. Ağırlığı yalnızca 220 kg ve 6 litrelik tam bir gaz deposu ile yaklaşık 160 km yol alabiliyor.

KR-E5000, 6,7 hp (5.000 watt) çıkışlı motoruyla saatte 56 mil (90,12 km) azami hıza çıkabiliyor. Bununla birlikte, dört ila altı saat içinde şarj olan 1.4 kW’lık küçük bir lityum-demir-fosfat pil ile menzili 50 mil’e (80 km) düşüyor. Ancak müşteri çift pil alarak menzili ikiye katlayabiliyor.

Messerschmitt Werke, bu yeni modellerini bu yılın başlarında İspanya’da üretmeye başladı. Şu anda KR-202 Sport’u 10.950 € ve KR-E5000 Sport’u 12.950 € olmak üzere özel fiyatlarla sunuyor. İsteğe göre tavan,  iki aşamalı elektrikli ısıtma, AM / FM / Bluetooth radyo ve krom bagaj rafı eklenebiliyor ve fiyatlar da buna göre değişebiliyor.

Messerschmitt

Görsel: Messerschmitt Werke