Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Üç Tekerli Koza Bisiklet: LEF

Üç Tekerli Koza Bisiklet: LEF

EV Mobility, kötü hava koşullarında da konforlu sürüş imkanı tanıyan LEF adlı sürdürülebilir ve stil sahibi bir elektrikli bisiklet piyasaya sürdü.

Bisiklet, elektrikli bisiklet, scooter gibi mikro mobilite araçlarının son yıllardaki yükselişi, salgınla birlikte daha da büyük bir ivme kazandı. Dolayısıyla sık sık yenilikçi yaklaşımlarla, hibrit tasarımlarla karşılaşıyoruz. Bisiklet-otomobil PodRide ve 4 tekerli pedallı bisiklet DryCycle hava şartlarına ve kazalara karşı korumalı bisikletler olarak en dikkat çeken örnekler arasındaydı. LEF de bu türden kapalı ve daha stil sahibi bir araç olarak dikkat çekiyor.

LEF, otomobil konforuna yakın stil sahibi bir araç

Hollanda merkezli EV Mobility tarafından tasarlanan LEF, 3 tekerli bir elektrikli bisiklet. Kısa mesafeli yolculuklar için ideal, otomobil konforunda bir araç. Kullanıcıların hava şartlarına karşı korunmasını sağlayan benzersiz koza benzeri bir yapıya sahip. Bu tasarımı ve renk seçenekleriyle birlikte vintage etkileri taşıyan hoş bir estetiğe sahip. Haberin girişinde verdiğim örneklere kıyaslarsanız kendi kulvarında oldukça havalı bir e-bisiklet olduğunu görebilirsiniz.

Araç, maksimum 3 batarya kapasitesine sahip. Her bir 10Ah batarya ise yaklaşık 30 kilometrelik menzil sağlıyor. Dolayısıyla aracın menzili yaklaşık 90 km’ye kadar çıkabiliyor. Hızı ise yasal düzenlemeler uyarınca saatte maksimum 25 km ile sınırlandırılmış.

Hollanda’da LEF kiralamak mümkün

LEF, kısa mesafeler için sürdürülebilir ve hızlı bir ulaşım sağlaması amacıyla yaratılmış. Gövdesi geri dönüştürülebilir polietilenden yapılmış ve cila kullanılmamış. Dijital ekran hızı, pil durumunu ve kat edilen kilometreyi gösteriyor. Geri çekilebilir gidonları yalnızca binmeyi ve inmeyi kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda kullanıcıların kendi direksiyon mesafelerini ayarlamalarına da olanak tanıyor. Koltuğun arkasında, 50 litrelik bir çantayı, alışveriş torbalarını ve diğer nesneleri sığdırmak için yeterli alan bulunuyor.

LEF 220V soketi sayesinde her yerde şarj edilebiliyor, yani şarj istasyonu veya özel bir donanım gerektirmiyor. Araç şu anda satışta. Hollanda’da olanlar için kiralamaya da açık. Satış fiyatı 3.100 – 4.380 € arasında değişiyor. Kiralamak içinse, 500 € depozito ile 25 € günlük kira ödenmesi gerekiyor.

LEF LEF LEF