Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Zaman Yağmura Hazır Bir Elektrikli Bisiklet

Her Zaman Yağmura Hazır Bir Elektrikli Bisiklet

Üstü kapanabilen elektrikli bisiklet AllWeatherBike, yağışlı günlerde konforlu sürüş imkanı yaratıyor.

Yağışlı günler artması ve kışın yaklaşması, bisiklet tutkunları için de tedbir alma zamanı demek. Geçmişte 3 tekerli koza bisiklet LEF, bisiklet-otomobil PodRide ve 4 tekerli pedallı bisiklet DryCycle gibi hava şartlarına ve kazalara karşı korumalı araçlara yer vermiştik. Şimdi ise 2 tekerli bisiklet formatına bağlı kalan ama aynı zamanda hiçbir eklentiye ihtiyaç duymadan sürücüyü yağıştan koruyan AllWeatherBike sırada.

Üstü kapanan bisiklet: AllWeatherBike

Alman bisikletçi/girişimci Tom Eisner tarafından tasarlanan AllWeatherBike şu anda tamamen işlevsel bir prototip. AllWeatherBike’ın üzerinde uzanan alüminyum iskelet, sürücünün üzerinde yükselen çift taraflı kirişlerden oluşuyor. Yağmur yağmaya başlarsa, bisikletçi gidonların önünde bulunan kapalı bir rulodan bir şeffaf plastik levhayı çekerek üzerini kapatabiliyor.

allweatherbike

Bu levhanın dış kenarları, levhayı gergin tutan iki kiriş boyunca uzanan yarıklar içinde kayıyor. Tamamen yukarı çekildikten sonra, üst ucu iki kiriş arasında uzanan bir arka çapraz çubuğa kilitleniyor. Yağmur durduğunda kolayca açılabiliyor. Özetlemek gerekirse stor perdenin baş aşağı bir versiyonu gibi çalışıyor.

Eisner plastiğin oldukça sert ve kuvvetli rüzgarlara karşı dayanıklı olduğunu vurgulamış. Bisikletin alt tarafında, sürücünün bacaklarını önden vuran yağmurdan koruyacak bir plastik levha daha mevcut.

Normal bir bisikletten daha geniş değil ve mevcut bisiklet şeritlerinde kullanılabiliyor

Mevcut prototip, Bosch orta göbek motoru ve iki adet 750 Wh Bosch şasiye entegre lityum pil ile donatılmış. 100 km’nin üzerinde motor destekli bir menzile sahip. Diğer özelliklerinden bazıları arasında disk frenler, ön ve arka kargo rafları, çamurluklar, bir destek ayağı ve yüksekliği ayarlanabilir bir sele bulunuyor. Normal bir bisikletten daha geniş olmadığı için mevcut bisiklet şeritlerinde kullanılabiliyor.

Tabii ki insanın aklına “Ya yağmur sağdan ya da soldan vurduğunda ne olacak?” sorusu da takılıyor. Sanırım ancak kuvvetli rüzgarların eşlik etmediği sakin yağışlarda kullanılabilir. Siz ne dersiniz? Böyle bir bisiklet, yağışlı havada sürmek için çözüm olabilir mi?

allweatherbike allweatherbike

Görsel: AllWeatherBike