Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
90’larda Sıkışıp Kalanlar

90’larda Sıkışıp Kalanlar

IKEA İspanya, BBG evi benzeri 8 bölümlük bir film serisiyle IKEA'sız bir evde kalan gençlerin hayat mücadelesini anlatıyor.

IKEA, İspanya’daki 25. yıl dönümünü kutlamak için, 90’lı yıllardaki gibi dekore edilmiş bir Biri Bizi Gözetliyor tarzı yarışma evi kurguladı. Atrapados en los 90s / Trapped in the 90s (90’larda Kapana Kısılmış) isimli seride, 6 genç katılımcının bu evde bir araya geldiği görülüyor. Katılımcılar, 90’lardan kalma eşyaları kullanırken büyük zorluklar yaşıyor ve zaman zaman pes ediyorlar. Kısaca anlatmak gerekirse IKEA’SIZ bir dünyada hayatta kalmaya çalışıyorlar.

IKEA yokken ne yapıyorduk?

Yarışmanın her aşamasında zamanımıza dair bir konfor iptal ediliyor ve yerine daha az kullanışlı bir eşya konuluyor. 90’lardan sonra doğan bu yarışmacılar hiç IKEA’sız bir hayat yaşamamışlar. Başarılı olanlar, ara sıra IKEA eşyaları ile ödüllendiriliyorlar. IKEA İspanya bu kurguya göre yaratılmış sekiz bölümlük bir film serisi yayınlamış.

Yarışmacılar sadece IKEA eşyalarının yokluğuna değil, teknoloji ve mimari açısından da 90’ların imkanlarına sıkışıp kalıyorlar. Örneğin üçüncü bölümde, yarışmacıların cep telefonları ellerinden alınıyor. Böylece hayatlarında ilk kez, anında ekranda görüntüleyemeyecekleri bir fotoğraf çekme deneyimi yaşıyorlar. Yataklardaki nevresimler kaşındırıyor ve ağırlar. Mutfak eşyaları her yere dağılmış ve banyo, güzellik rutini yapmak için çok küçük.

IKEA Ispanya internet sitesinde, fotoğrafların ve bölümlerin yanı sıra gösteri hakkında daha fazla bilgi mevcut. Program için McCann Worldgroup İspanya ile iş birliği yapılmış.

Görsel: YouTube