Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Yerdeki En Lüks Şey Nedir?

Bir Yerdeki En Lüks Şey Nedir?

IKEA ve McCann İspanya birlikte parodi türünde ilerleyen kafalarda devam ediyorlar ve iki yeni reklam yayınlıyorlar.

Büyürken içerisinde lüks olan hikayelerle karşılaşıyoruz. Masallar, destanlar, şatolar, uzay gemileri. Tarzımız, hayallerimiz nasıl olursa olsun içerisinde hep bir bolluk bereket var. Gerçek dünyanın kat kat fazlasıdır. Gerçek dünyadaysa olabildiğince minimal yaşamaya çalışıyor çoğunluğumuz. Hatta bazı markalar da minimal ve aşırı pahalı dünyadan kaçınan konseptler üzerine ilerliyorlar. IKEA da bunlardan biri.

IKEA ve lüks genellikle el ele olan bir marka değil. Fakat bu sefer yeni reklam kampanyalarında lüks temasını parodi bir kafayla ele alıyorlar. Geçtiğimiz yıl McCann İspanya, IKEA için bütçe dostu ve esprili bir reklam yayınlamıştı. Allen Key reklamında elinde Allen anahtarı olan zengin ve orta yaşlı bir kadın evin içerisinde dolanıp bu anahtarın nereye ait olduğunu bulmaya çalışıyordu. Ve tabii ki IKEA her yerdeydi.

Her Yere Girebilen IKEA

Şimdi McCann İspanya eğlenceli iki reklamla bu parodi kafasına kaldığı yerden devam ediyor. Fakat bu sefer geçtiğimiz yılki yöntemden çok lüks bir markanın reklamı gibi davranma denklemini kullanıyorlar. Eski Old Spice reklamlarıyla It’s a Tide Ad’den alışkın olduğumuz ve bizleri güldüren bir denklem bu.

McCann Madrid ve MRM//McCann İspanya birlikte çalışmışlar. The Jewel isimli reklam görkemli bir takı reklamı gibi başlıyor. Güzel bir evin içerisinde güzel bir kadını ve kelebeklerini takip ediyoruz. Reklamın tonu, cümleleri de bunun bir kolye reklamı olduğu yönünde ilerliyor. Ta ki reklamın sonunda ortaya çıkan karakter gelene ve evdeki en gösterişli şeyin IKEA ürünü olduğunu belirtene kadar.

The Watch da ise bir parfüm ya da yüksek kesim moda reklamı gibi ilerliyor reklam. Birbirine seksi bir şekilde tik-taklayan kadın ve erkek kendilerinin bir anda IKEA reklamında olduğunu fark ediyorlar.

Tabii ki işleyen bir denklem olduğundan güldürüyor reklam. Ve parodi yapılan anlar da güçlü. Keyifle izletiyor kendini.

Künye:

Marka: Ikea
Müşteri: Laura Durán, Rafael Jiménez, Carlos Barrajón
Ajans: McCann Spain, MRM//McCann, McCann Madrid
Yaratıcı Ekip: Mónica Moro, Raquel Martínez, Alvaro López, Martin Subercaseaux
Ses-Görsel Yapım: Martin Beilin – Los Producers.
Yapım Şirketi: Blur.
Yönetmen: Armando Bo.
Ses Stüdyosu: Beat Music.
Müzik: Cascabel

Görsel: IKEA