Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
TBWA\Singapore Çalışanlarından Ev Yapımı Reklam Filmi

TBWA\Singapore Çalışanlarından Ev Yapımı Reklam Filmi

IKEA için hazırlanan TBWA\Singapore imzalı reklam filmi ajans çalışanlarının ev rutinlerini anlatan görüntülerden oluşuyor.

COVID-19 nedeniyle evlere çekilmemizin ardından birçok sektörde olduğu gibi reklam alanında da bazı sorunlar ortaya çıktı. Salgınla birlikte markaların iletişimlerini nasıl gerçekleştireceği konusunda düşünmesi gerekti. Reklam çekimleri için bir araya gelemeyen ekipler ise alternatif yönetmenlerle bu süreci atlatmaya çalışıyor.

Türkiye İş Bankası için hazırlan reklam filminin müzik yapım aşamasını sizlerle paylaşmıştık. McCann İspanya tarafından IKEA için yaratılan I Stay Home kampanyası da önceden çekilmiş olan sahneleri kullanarak hazırlanmıştı. Yine IKEA için hazırlanan Making Home Count isimli kampanya ise tamamen evden çekilen görüntüler ile hazırlandı.

IKEA için ev hakkında ev yapımı bir film

TBWA\Singapore imzalı film evde kalıp virüsün yayılma riskini azaltanlara teşekkür ederken evde daha fazla zaman geçirdiğimiz bugünlerde aslında neler yapabileceğimizi gösteriyor. Evlerinden çektikleri görüntüleri bir araya getiren TBWA\Singapore çalışanları yeni gerçeklikle nasıl başa çıktıklarını göstermiş oluyor.

Aile ile oldukça fazla iç içe zaman geçirilen ev karantinası günlerinde alışık olmadık hobiler, ilginç egzersiz rutinleri, eğlenceli anlar ve küçük çılgınlıklar kameraya yansıyor. IKEA Güneydoğu Asya pazarlama müdürü Nigel Richardson evin şu sıralar her zamankinden daha önemli olduğunu vurguluyor. Kampanyanın insanların sevdikleriyle vakit geçirmesini teşvik edeceğini umuyor.

Salgın ile birlikte markalar ve ajanslar karşılarına çıkan zorlukların üstesinden gelmek için yaratıcı yöntemler geliştirmeye devam ediyor.

Künye

Müşteri: IKEA
Ajans: TBWA\Singapore
Yaratıcı Yönetmen: Tüm ajans çalışanları
Metin Yazarı: Birileri
Oyuncular: Tüm ajans çalışanları ve aileleri
Yönetmen: Kamerası olan herkes
Edltör: Yorulmaz/Usanmaz kahraman
Ses: Kamerası olan herkes
Müzik: Kulağı iyi olan ve piyanosu olan kimseler

Görsle: YouTube