Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
COVID-19 Zamanı Reklam Filmi Müziği Nasıl Yapılır?

COVID-19 Zamanı Reklam Filmi Müziği Nasıl Yapılır?

Monoplay Records, COVID-19 sürecinde Türkiye İş Bankası için VMLY&R tarafından hazırlanan reklam filminin yapım aşamasını gösteren bir video yayınladı.

COVID-19 nedeniyle reklam filmlerinin hazırlık ve çekim sürecinde de alternatif yollar deneniyor. Zorunlu olmadıkça kimsenin dışarı çıkmaması herkesin evinde kalması gerekiyor. Monoplay Records böyle bir süreçte reklam filmi müziği kayıt sürecinin nasıl işlediğini Türkiye İş Bankası için hazırlanan reklam filmi üzerinden gösteriyor.

COVID-19 günlerinde kayıt süreci

VMLY&R İstanbul tarafından Türkiye İş Bankası için hazırlanan kampanya sosyal mesafelendirme konusuna dikkat çekiyor. “El Birliğiyle hepsi geçecek” başlıklı reklam filmi fiziksel olarak el ele veremesek de bu zorlu dönemleri beraber aşacağımız mesajı veriliyor. Birbirimizden ayrı kalmak zorunda olduğumuz bu zamanlarda biriktirdiğimiz ümitlerin yarınlara hayat olacağı söyleniyor.

Cem Karaca’nın Bu Son Olsun parçası 60 saniyelik reklam filmine eşlik ediyor. Mono Jingles / Arda Algül yapımı ile hazırlanan müziğin kaydedilme sürecinde ise sanatçılar kendi evlerinde müzik aletlerinin başına geçiyor. Arp, keman ve flütün yer aldığı kayıt sürecinde Çağatay Akyol, Ebru Algül ve Ulaş Kurugüllü evlerindeki kişisel stüdyolarında kayıt sürecini gerçekleştiriyor. Arda Algül ise parçanın final halini hazırlıyor.

Türkiye İş Bankası reklam filmini ve Monoplay Records tarafından paylaşılan filmin müzik kayıt aşamasını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Künye

Müşteri: Türkiye İş Bankası
Ajans: VMLY&R İstanbul
Post Prodüksiyon Şirketi: VFor Post Prodüksiyon
Eser: Bu Son Olsun
Beste: Mehmet Ergin Soyarslan
Müzik Yapım: Mono Jingles / Arda Algül
Seslendirme: Nevra Serezli
Arp: Çağatay Akyol
Flüt: Ebru Algül
Keman, Viyola: Ulaş Kurugüllü
Telif Danışmanı: Universal Music Taxim Edition

Görsel: YouTube