Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ödüllü Bağımsız Filmler Evlere Geliyor

Ödüllü Bağımsız Filmler Evlere Geliyor

Başka Sinema ve BluTV sinema salonlarının kapalı olduğu bu günlerde gerçekleştirdikleri iş birliği ile sinemayı evinize getiriyor.

Bilindiği üzere COVID-19 nedeniyle 17 Mart tarihinden bu yana sinema salonları kapalı. Salgın süresince de kapalı kalmaya devam edecek. Salonların kapanmasıyla beraber filmlerin vizyon tarihi ertelendi. Bu durumdan en çok etkilenenlerin başında bağımsız sinemacılar geliyor. Salgın zaten az sayıda salonda gösterimde olan bağımsız filmlerin seyirciye ulaşmasını imkânsız hale getirdi.

Başka Sinema evinizin salonunda

Başka Sinema ve çevrimiçi dizi ve film platformu BluTV, bağımsız filmleri seyircilerle buluşturacak bir anlaşma gerçekleştirdi. Kariyo & Ababay Vakfı’nın da desteği ile gerçekleştirilen ortaklık sonrası #BaşkaSinemaSalonda etiketi ile gösterimler başlayacak. Sinema salonlarında henüz gösterime girmemiş filmler izleyici ile buluşacak. “Kirala & İzle” yöntemi ile filme ulaşabilecek izleyici BluTv üyeliği olmadan filmlere ulaşabilecek. Gösterime giren filmler 14 gün boyunca platformda olacak. Kiralanacak filmlerin ücreti ise 19,90 TL olarak belirlendi. Alınan bu ücretin bir kısmı sinemaların kapalı olduğu bu günlerde bağımsız sinemacıların varlıklarını sürdürebilmesi amacıyla Başka Sinema sinemalarına aktarılacak.

İş birliği kapsamında ilk gösterim 8 Nisan Çarşamba günü başlıyor. 56. Antalya Film Festivali’inde 11 ödüle layık görülen Bozkır filmi gösterime giren ilk film olacak. Aynı gün saat 22.30’da ise Başka Sinema Instagram hesabı üzerinden filmin yönetmeni Ali Özel ile soru cevap etkinliği ve söyleşi gerçekleşecek.

İlk hafta programında 69. Berlin Film Festivali’nin açılış filmi Yabancıların Nezaketi (The Kindness of Strangers), 72. Cannes Film Festivali kapanış filmi Kural Dışı (The Specials) ve Dardenne Kardeşler’in 72. Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandığı filmi Genç Ahmed (Le Jeune Ahmed) gösterilecek.

View this post on Instagram

İçinde bulunduğumuz krizin sonlanması için üzerimize düşeni yapıp evde kalırken, bir yandan da sinemayı canlı tutmak için elimizden geleni yaparak Başka Sinema’yı evinizin salonuna getiriyoruz! @BluTV işbirliği ile ?️ #BaşkaSinemaSalonda diyoruz, yepyeni filmlerle sizlerle buluşuyor ve bilet alırken sinemalara da destek oluyoruz. . Covid-19 sebebiyle sinemaların da geçici olarak kapandığı, sinemada film izlemeyi özlediğimiz bugünlerde günlerin biraz daha kolay geçmesini sağlamak için Başka Sinema, BluTV işbirliğiyle 8 Nisan’dan itibaren yeni filmleriyle bir süreliğine evlerinize konuk oluyor. BluTV üyesi olmanıza gerek kalmadan, hiçbir yerde göremeyeceğiniz, beyazperdede seyircilerle buluşamamış filmleri evinizden çıkmadan izleyebileceksiniz. Tıpkı sinemaya gidermiş gibi, BluTV üzerinden biletinizi alıp size verilen süre içerisinde yepyeni Başka Sinema filmlerini izlemek mümkün olacak. Filmler BluTV’de 14 gün boyunca gösterimde kalacak. Sinema salonlarında buluşana kadar, #BaşkaÇarşamba gösterimleri de BluTV’de devam edecek. Üstelik bu süre zarfında sinemaların varlığını sürdürmesi için bilet ücretlerinin bir kısmını Başka Sinema sinemalarına aktarıyoruz. Alacağınız her bilet sinemalarımızın bu dönemi atlatınca kapılarını yeniden açması için bir destek olacak. BluTV’nin işbirliği ve Kariyo & Ababay Vakfı’nın katkıları ile gerçekleşen bu proje ile hem filmleri bu dönemde gösterime giremeyen yerli bağımsız sinemacılar, hem de sinemalar desteklenecek, siz seyircilerimiz de bu dönemde sinemada göstermeyi planladığımız filmleri evinizin salonunda izleme imkânına kavuşacaksınız. Sinema salonlarında film izleyebileceğimiz günleri özlemle beklerken, 8 Nisan’da evlerinizin salonunda buluşalım. ?

A post shared by Başka Sinema (@baskasinema) on

Görsel: Twitter, Instagram, Başka Sinema
Manşet görseli düzenlenmiştir.