Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sinema Salonları Sanal Gerçekliğe Taşındı

Sinema Salonları Sanal Gerçekliğe Taşındı

Sosyal VR platformu Bigscreen, Paramount ile gerçekleştirdiği işbirliği sonrasın her hafta farklı filmlerle sinama salonlarını sanal gerçekliğe getiriyor.

Sanal gerçeklik sinema sektöründe izleyicinin deneyimini arttırmak için bir süredir kullanılıyor. Warrior9 tarafından geliştirilen bilim kurgu animasyon serisi PhoenIX ya da Google’ın The Mill ile yaptığı işbirliği sonucunda ortaya çıkan Help isimli 360 derecelik bilim kurgu kısa filmi bu örneklerden bazıları. Her ne kadar sanal gerçeklik kurguları deneyim arttırıcı bir unsur olsa da sinema salonunun sanal gerçeklikte canlanması başka bir deneyim sunuyor.

Her hafta farklı filmlerin gösterimleri sanal sinema salonlarında

Bigscreen’in Paramount ile ortaklaşa gerçekleştirdiği yenilikte sinema salonları sanal boyuta geçiyor. 2016 yılında piyasaya sunulan Bigscreen 1 milyondan fazla kullanıcısı olan bir sosyal VR platformu. Standart kullanıcıların haftada ortalama bir saat deneyim yaşadığı bu platformda ileri düzey kullanıcılar 20-30 saate kadar vakit harcıyor. Bu da Bigscreen’i VR içinde en etkili uygulamalar arasına sokuyor.

Oculus Go, Oculus Rift, Oculus Quest tarafından desteklenen Bigscreen Cinema‘nın lansmanı da geçtiğimiz Aralık ayında yapıldı. Transformers: Age of Extinction (3D), Top Gun (3D), Terminator 2, Interstellar, Star Trek Into Darkness (3D) gibi filmlerin gösterimleri yapıldı. Bigscreen Cinema Oculus setlerine ek olarak Samsung GearVR, Valve Index, HP Reverb, HTC Vive gibi setler tarafından da destekleniyor.

2B ve 3B filmlerin yer aldığı sosyal VR platformunda şirketin internet sitesinden alınan biletlerle film izlemek mümkün oluyor. 4 ila 5 dolar arasında değişen fiyatlarla her hafta çeşitli gösterimler gerçekleştiriyor. Talep edilen filmlerin yanı sıra Bigscreen tarafından seçilen dört farklı film belirli aralıklarla gösteriliyor.

Bigscreen Cinema 10 ülkede hizmet veriyor

Yarım saat aralıklar ile gösterime giren filmlerde seans kaçırma sıkıntısı yaşanmıyor. Ayrıca yarıda bırakılan film ilerleyen zamanlarda da izlenebiliyor. Alınan bilet 48 saat geçerli oluyor. Herkese açık gösterimlerin yanı sıra özel gösterimlerde tanıdıklarla bu deneyimi yaşamak mümkün oluyor. Şimdiye kadar kullanıcılarına ücretsiz deneyim sunan Bigscreen, Paramount ile gerçekleştirdiği ortaklık sonrası büyük bir adım atmış oldu. Yakında başka ortaklıklara da imza atacak olan sosyal VR platformu böylelikle farklı kanallardan gelir elde edecek.

Paramount Pictures (Home Entertainment) Başkanı Bob Buchi, Bigscreen ile kullanıcılara evde sinema atmosferi yaşattıklarını açıklarken yeni bir deneyimi gerçekleştirmiş olmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Bigscreen Cinema şimdilik sadece; ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İspanya, İsveç, Hollanda, Japonya ve Avustralya’da desteklenen tüm platformda kullanıma sunuluyor.

Görsel: YouTube