Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rengarenk Kara Mizahıyla Sebaldo’nun Dünyası

Rengarenk Kara Mizahıyla Sebaldo’nun Dünyası

İllüstratör ve animatör Sebaldo, renkli ve özgün çizgisi kadar eşsiz mizah anlayışıyla da dikkat çekiyor.

İngiliz illüstratör Sebaldo’nun animasyonla inişli çıkışlı bir bağı var. Bu yıl bir kısa animasyon yapmayı hedefleyen sanatçı; tekniğini ve stilini GIF yaparak ve birkaç saniyelik eğlenceli animasyonlar üreterek ilerletiyor. Bu süreçte yaptığı işlerin de oldukça özgün ve başarılı olduğu aşikar. Özellikle bir kadının dalgın dalgın kocasını ütülediği Iron Man animasyonu dikkat çekmiş.

Iron Man’in fikir olarak ortaya çıkışı eskiz defterinde başlamış. Kocasının kıyafetlerini ütüleyen bu ev hanımı karakteri yıllardır karaladığı bir karakter. Fikir, eve gelmediği için kocasına kızgın olan ve farkında olmadan onu bilinçaltında öldüren bir kadın figürüne evrilmiş ve Sebaldo bu fikrin üzerine gitmeye karar vermiş.

Sebaldo’dan yaratıcı bünyelere tavsiyeler

“Nice harika kadının kocaları tarafından eve tutsak edildiğini görerek büyüdüm ve bu her zaman beni gerçekten kızgın hissettirdi! Erkeğin ve kadının rollerine dair geleneksel görüşlerle dalga geçmeyi her zaman sevdim.”

Iron Man’de gördüğümüz bu özgün mizah anlayışı, illüstratörün diğer çalışmalarında da tekrar tekrar kendini gösteriyor. Geleneksel değerleri baş aşağı çeviriyor ve modern yaşamın gülünç yönlerini ekliyor.

Sebaldo’nun özgün bir iş yaratmada diğer yaratıcı bünyelere tavsiyesi şu: “İçinizdekilerin mümkün olduğunca doğal ve samimi bir şekilde filtrelenip çıkmasına izin verin. Böylece işiniz her zaman benzersiz olacaktır.”

Sebaldo’yu internet sitesi, Vimeo kanalı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz. Onun illüstrasyonlarını ve animasyonlarını beğendiyseniz Alexandre Louvenaz’in tuhaflıklarla dolu Jamir at Home serisine de göz atmak isteyebilirsiniz.

View this post on Instagram

Congratulations

A post shared by Sebaldo (@thegreatsebaldo) on

Görsel: Vimeo