Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Jamir’in Başına Gelen Doğaüstü Olaylar

Jamir’in Başına Gelen Doğaüstü Olaylar

Fransız sanatçı Alexandre Louvenaz "Jamir at Home" serisi ile 90'ların çizgi film estetiğini garip olaylar ile buluşturuyor.

Grafik sanatçısı Alexandre Louvenaz insanları animasyonlarını izlerken hayal ettiğinde, birisinin buna gülebileceğini hayal etmeyi seviyor. 90’ların çizgi film ve bilgisayar oyunu estetiğine sahip sanatçı yaptığı işlere o dönemim tarzını benimseyen işler gerçekleştiriyor. İnsanlar, hazırladığı işleri belki çirkin ya da güncel olmadığını düşünebilirler ama birkaç saniye sonra bunun bir kara mizah ya da garip bir anlamı olduğunun farkına varıyor. Jamir isimli bir karater yaratan Louvenaz, Adult Swim kanalı üzerinden “Jamir at Home” isimli animasyonlar ile kendine tarzına özgü bir seri yayınladı.

Labirent gibi odalara sahip oldukça büyük bir evde yaşayan Jamir yalnız başına yaşayan bir insan olarak gösteriliyor. İnsanlarla herhangi bir etkileşimi bulunmamış bu karakterin davranışları da bu duruma göre şekilleniyor. Louvenaz, karakteri neden bu kadar tek başına bıraktığını da bilmiyor. Dolayısıyla gerçeküstü ortamlar ve doğaüstü olaylar Jamir’in hayatını renklendiriyor. Dışardan gelen bir köpek içerde tüyleri kısalmaya ve dönüşüm geçirmeye başlıyor. Ve bir anda kapıyı açıp başka bir paralel evrene geçiyor.

Rahatsız edici ve aynı zamanda eğlenceli animasyonlar

Fransız sanatçı, sanat okulundaki eğitim hayatında animasyon öğrencisinin amacının insanları ağlatmaya çalışmak olarak tanımlandığını belirtiyor. Eğitim hayatında hatırladığı bir örnek üzerinden bu durumu anlatıyor. Babası Ay’da pilot olduğu için babası olmadan büyümek durumda kalan bir çocuğun konu edindiği bir animasyon filmi izlediklerini aslında duygusal olması gereken bu hikayenin çok kötü olduğu için oldukça güzel ve komik olduğunu söylüyor.

İşte tam olarak örnekte verilen estetik anlayışını benimseyen Alexandre Louvenaz duyuları rahatsız eden ve aynı zamanda oldukça eğlenceli olabilen animasyonlar yazıyor. Gerçek dışı yaratılan bu ortam içten içe rahatsız ediyor olsa bile tesadüf eseri bu videolarla karşılaşan insanlar serinin devamını izlemekten kendini alamıyor. Eğitimi sonrası bazı stüdyolarda çalışan Louvenaz, yaratmak istediği absürt dünya için kendi başına çalışmaya başlıyor. Kendi girişimleri sonrası Adult Swim bünyesine dahil olan sanatçı burada tanıştığı Thomas Cappeau ile Jamir at Home serisine başlıyor. Cappeau, o zamandan bu yana serinin müzik ve ses tasarımlarını gerçekleştiyor.

Jamir at Home düzenli bir seri haline geldi

Adult Swim Off Air serisinin bir parçası olarak izleyicilerle buluşan Jamir düzenli bir seri haline gelmiş durumda. Diziyi severek takip eden izleyicileri ise Jamir hakkında yeni teoriler üretip gerçeküstü kurgular paylaşmaya devam ediyor. Karakterin yaşadığı absürt hayat kendisi için açılan Instagram sayfası üzerinden de paylaşılıyor.

Görsel: Youtube