Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rick And Morty Serisinin Karakterleri MasterChef’te

Rick And Morty Serisinin Karakterleri MasterChef’te

Angela Stempel, Adult Swim için hazırladığı üç animasyon filminde Rick and Morty ve Urges serisinin karakterilerinden ve konularından esinleniyor.

Venezuellalı ve Amerikalı sanatçı Angela Stempel kendine has renk yalpazesine sahip deneysel animasyon filmler, yerleştirmeler ve illüstrasyonlar hazırlıyor. Paris merkezli Sacrebleu Prodüksiyon’dan Zachery Zezima’nın yönettiği bir film için yaklaşık iki ay boyunca Fransa’da yaşayan Stempel gerçekleştirdiği projeler dışında Los Angeles’ta yaşıyor. Sanatçı kısa bir süre önce Adult Swim için üç kısa film hazırladı. Animasyon filmler arasında Adult Swim’in popüler serisi Rick and Morty’de bulunuyor.

Rick and Morty için 30 saniyelik iki kısa animasyon yayınlayan Angela Stempel, Adult Swim’in bir diğer programı Urges için “Smalls” isimli kısa bir animasyon film de hazırladı. Rick and Morty serisinin tuhaf karakterlerinin komik durumlarını gözünde canlandıran sanatçı buradan yola çıkarak iki küçük animasyon yaptı. Bir kadının hayallerinin anlatıldığı diğer seri Urges için hazırlanan animasyon ise yapımcı Dave Hughes ile gerçekleşen bir diyaloğun sonucunda ortaya çıktı.

Rick and Morty dünyası MasterChef ile birleşiyor

Angela Stempel fikirlerini serideki karakterlerin belirgin özelliklerine yoğunlaşarak ortaya çıkardığını ifade ediyor. Animasyonun ilerleyişine absürt bir mizah ekleyerek hikayeye kendi dokunuşunu yapmış oluyor. Şeflerin yarıştığı küresel televizyon programı MasterChef’i Rick’in ve Morty’nin rekabetini gösterecek şekilde uyarlamak bu ilginç durumu ortaya çıkarıyor. Şeflerin ter döküp zamana ve birbirlerine karşı savaştığı anların yaşandığı program, Rick and Morty dünyasına uyarlanıyor. Stempel tam olarak istediği havayı yakaladığını söylüyor.

Rick and Morty’nin bulunduğu bir diğer animasyon “Thumbelina” aynı şekilde gülünç olmasının yanında biraz daha serinin havasını hissettiriyor. Animasyonda Morty çiçekten çiçeğe atlarken Rick bir sürüngen formunda ortalıkta geziniyor. Angela Stempel “Smalls” projesinde ise daha farklı bir yol izlemiş. Temelde daha açık uçlu olan projenin tek sınırlayıcı ögesi iki dakikalık kısıtlama olmuş. Sanatçı olayı öyküleştirmeden çok duygusal bir deneyime odaklandığını ifade ediyor. Temel olarak kadının fantezilerinin yer aldığı filmde bütün arzular gerçeğe dönüşüyor. Animasyonda kullanılan ses de filme etki ediyor. Animasyonlar için müzik ve ses tasarımı yapan Skillbard ekibinden iki kişinin yer aldığı projede şehvetli şarkıya ASMR tarzda sesler eşlik ediyor.

Angela Stempel Adult Swim için yeni projeler hazırlayacak

Urges için hazırlanan İki dakikalık animasyon “Smalls” heyecanlı bir atmosfer oluştururken neredeyse 30 saniye olan Rick and Morty animasyonları ise kısa bir süreliğine de olsa diziyi adeta yaşatıyor. Kendi renk yelpazesi arasında dolaşan Angela Stempel ilerleyen süreçlerde Adult Swim ile yeni projelere de imza atacak.

Görsel: Vimeo