Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Galaksi Dışında Hayatta Kalma Rutini

Galaksi Dışında Hayatta Kalma Rutini

Scavengers, Joseph Bennett ve Charles Huettner'ın Adult Swim için hazırladığı aşırı dozda hayal gücü içeren 8 dakikalık bir animasyon.

Deneyimli animasyon sanatçıları Joseph Bennett ve Charles Huettner yazıp yönettiği Scavengers (Çöpçüler, Leşçiler), uzak bir galaksideki Vesta Minor gezegenini kolonileştirmek üzere yola çıkan VESTA-1 gemisinden sağ kalan iki kişinin hikayesini anlatıyor. VESTA-1 ile dünya arasındaki iletişim gemi gezegeni indikten kısa bir süre sonra kopuyor ve mürettebattan bir daha haber alınamıyor.

Bu girizgahla başlayan Scavengers, Adult Swim’in alt kanallarından toonami’de yayınlanmak üzere üretilmiş. Rick and Morty-vari bir atmosferde hikayesini anlatan kısa animasyon izleyiciyi devamlı bir anlamlandıramama sorunsalına sürüklüyor. Aslında ne anlattığı ve nasıl attığı belli olsa da bunu uçuk bağlamlarla yapmayı tercih ediyor. Hayatta kalmayı başaran iki mürettebat, gezegen üzerinde sürekli olarak ne yapacağını biliyormuş gibi davranıyor. Pek çok canlıyla etkileşime giriyor. Ve bu onların günlük bir rutiniymişcesine işleniyor.

Ağustos 2016’da Vimeo’da yerini alan Scavengers, çılgın ve özgür animasyonla anlatılabilecek uçuk hikayeler kategorisinde ufuk açıyor.

Görsel: Vimeo