Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
E-postaların Kübik Yaratıklar Olduğu Dünyada Sıradan Bir İş Günü

E-postaların Kübik Yaratıklar Olduğu Dünyada Sıradan Bir İş Günü

IN_BOX, yazışmalardaki kelime hatalarından ötürü bir anda kendilerini ofis gerginliği içerisinde bulan iki iş arkadaşının hikayesini işliyor.

Masanızın öbür ucunda oturan iş arkadaşınıza e-posta göndermek talihsiz sonuçlar doğurabilir mi? E-posta göndermek yerine onunla direkt konuşmak daha rahat olmaz mı? Ya yanlış bir şey yazıp gönderirseniz nasıl telafi edersiniz? Adult Swim’in kısa filmlere yer verdiği The Adult Swim Smalls serisine yeni eklenen IN_BOX isimli kısa animasyon film bu tuhaf duruma ışık tutarken işin içine espriyi eklemeyi de unutmuyor.

Ofiste istenmeyen gerilim

Bağımsız yönetmen ve animasyon sanatçısı Michael Marczewski tarafından yönetilen film, alışılmışın dışındaki e-posta gönderim süreciyle iki iş arkadaşının yaşamış olduğu karmaşaya ışık tutuyor.

Londra merkezli animasyon stüdyosu Blinkink ve Eiger Studios tarafından temsil edilen Michael Marczewski, yaklaşık iki buçuk dakikalık kısa animasyonuyla e-postaların gönderim sürecini fiziki bir şekilde gösteriyor. Masanın bir ucundan diğerine doğru ilerleyen küçük küboid canavarlar iki çalışma arkadaşının birbirine gönderdiği mesajları posta güvercinleri gibi taşıyor. Mesajları taşıyan küçük canlı küplerin masada karşılaştıkları engeller ise e-postalarda yaşanabilecek yazım yanlışlarını gösteriyor diyebiliriz.

michael marczewski

Günlük iş diyaloglarıyla başlayan mesajlaşma süreci yolculuğa çıkan bir mesajın yolda engele takılmasıyla ofis ortamında beklenmedik gerginliğe sebebiyet veriyor. Bu küçük yanlış gönderim sonucunda masanın iki ucundaki çalışanlar amansız bir söz dalaşına giriyor. Ortamı sakinleştiren ise yolda yine bir kaza yaşayan küçük küboid yaratığı oluyor. Mesajın yolda değişmesi sayesinde istenmeden oluşan ofis gerginliği yüzlerde tatlı bir tebessüm bırakarak sona eriyor.

Künye

Yönetmen: Michael Marczewski
Animasyon: Michael Marczewski
Animasyon Efetkleri: Alex Grigg
Müzik: Polyphonia
Ses: Polyphonia
Yapımcı: Dave Hughes
Gösterim: Adult Swim SMALLS

Görsel: Vimeo