Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kırmızı Başlıklı Kız ve Kurdun Beklenmedik Serüveni

Kırmızı Başlıklı Kız ve Kurdun Beklenmedik Serüveni

Rustlers, hazır hamburgerlerinin düşünülenden daha iyi olabileceğini göstermek için bilindik hikayelerin senaryosunu değiştiriyor.

Rustlers, Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren bir hazır hamburger markası. Paketli ürünler sunan marka farklı içeriklerde hazır hamburgerler ve sandviçler üretiyor. Hazır hamburgerler mikrodalga fırına atılıyor ve kısa sürede yemeye hazır hale geliyor. Ancak mikrodalgada hamburger fikri tüketicilere pek cazip gelmiyor. Rustlers, hazır hamburger kötüdür algısını yıkmak ve ürünlerini tanıtmak için “düşündüğünüzden daha iyi” sloganıyla geliyor. Droga5 London tarafından hazırlanan Fight ve Little Red Riding Hood isimli iki reklam filmiyle yanlış algıların üzerine gidiyor.

Kurt ve kırmızı başlıklı kız iyi anlaşırsa

Beklenmedik şekilde ilerleyen hikayelerin yer aldığı reklam filmi Rustlers hamburgerlerinin tahmin edildiği kadar tatsız ve yavan olmadığını vurgulamak istiyor. Bunun için algı duvarlarını yıkan işlere odaklanıyor. Jeff Low tarafından yönetilen iki filmden birinin hikayesi oldukça bilindik bir masala dayanıyor. Büyükanne ve torunun hikayesinin anlatıldığı Kırmızı Başlıklı Kız, reklam filminde karşımıza çıkan hikaye oluyor. Ancak küçük kız, karşısında büyükannesi yerine kurdu gördüğü zaman aralarındaki gerilim dehşet verici bir şekilde sonlanmaktansa şaşırtıcı derecede keyifli bir ilişkiye dönüşüyor. Küçük kızın ve kurdun maceralı ve eğlenceli hikayesi bazı şeylerin beklenenden daha kötü olmayabileceğini gösteriyor.

Düşündüğünüzden daha iyi

1980’ler esintili ikinci reklam filmi ise bilindik bir hikaye olmasa da aşina olunabilecek bir durum içeriyor. Okul koridorunda dans atışmasına tutulan gençler klişe bir film sahnesini andıran kesitten çıkmış gibi duruyor. Müdürün olaya müdahale etmesiyle dans savaşı umulmadık bir şekilde sona eriyor.

Rustlers markanın amacını ve konumlandırmasını yeniden tanımlamak için bu kampanyaya güveniyor. Beklenenden kötü geçen bir yılda mikrodalga hamburgerlerin şaşırtıcı derece güzel olabileceğini potansiyel müşterilerine göstermek istiyor. Kampanya açık hava reklamları ve dijital içeriklerle destekleniyor.

Künye

Müşteri: Rustlers
Ajans: Droga5 London
CCO: David Kolbusz
Yaratıcı Yönetmen: Ed Redgrave, Dave Wigglesworth
Yaratıcılar: Philippa Baines, Melina Filippidou, Ash Hamilton, Sara Sutherland
Tasarım: Stephanie McArdle, Julia Kuisma
Prodüksiyon Şirketi: Biscuit Filmworks UK
Yönetmen: Jeff Low
İdari Yapımcı: Rupert Reynolds-Maclean
Yapımcı: Jeff McDougall
DOP: Igor Jadue Lillo
Makyaj: Andrea Blunt
Kostüm: Alecia Ebbels
Ses: String and Tins
Düzenleme: Work Post
Post Prodüksiyon: The Mill

Görsel: YouTube