Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kırmızı Başlıklı Kızın O Kadar Da Karanlık Olmayan Hikayesi

Kırmızı Başlıklı Kızın O Kadar Da Karanlık Olmayan Hikayesi

Çikolata markası Green & Black's; televizyon için ilk reklam filminde Kırmızı Başlıklı Kız masalını çağdaş bir şekilde yeniden yorumluyor.

Çikolata markası Green & Black’s; ilk televizyon kampanyasını yayınladı. Reklam ajansı Mcgarrybowen’in de marka için ilk işi olan film;  Kırmızı Başlıklı Kız masalını yeniden ele alarak çocukluğumuzdan bildiğimiz bu klasik masala yepyeni ve daha masum bir son veriyor.

Daha önce Johnny Walker için çektikleri öğrenci filmi “Dear Brother”  ile büyük ses getiren genç yönetmenler Daniel Titz ve Dorian Lebherz tarafından çekilen 30 saniyelik film; son ana kadar gerilimi koruyan bir atmosfer yaratıyor. Masalın özündeki hain kurt ve masum kız ikiliğini yansıtan filmde, genç bir kadın olan Kırmızı Başlıklı Kız’ın ormanın içerisine bir kurt sürüsü tarafından kovalanmasını izliyoruz. Masalı da bildiğimizden kurtlardan beklentimiz kötü. Sonunda kurtlar kızı köşeye sıkıştırdığında ise olayın pek de sandığımız gibi olmadığını gösteren bir sürpriz bekliyor bizi. Sürprizi söylemeyelim ama kurtların yediği kızlar ve büyük anneler, baltayla karnı kesilen kurtlar yok ortada. (Bu arada çocuk masalları ne kadar vahşi olabiliyor, öyle değil mi?)

Filmin renkleri, atmosferi, görüntüleri çok şık. Ancak bence en etkileyici nokta filme eşlik eden “Ready or Not” şarkısı. Bildiğimiz bir şarkı olmasına rağmen; bu daha yavaş, daha gergin versiyonu kurtların ses efektleriyle birleştiğinde filmi bambaşka bir noktaya taşımış.

Film “Velvet” serisini tanıtıyor. Bu seri de daha yumuşak bitter çikolatadan yapılıyor. Dolayısıyla film sonundaki sürprize uygun bir şekilde, karanlık anlamına gelen “dark” kelimesinin bitter çikolata için de kullanılmasında hareketle “Her şey göründüğü kadar karanlık  değildir.” diyerek bitiyor.

Markanın lüks algısıyla örtüşen; şık, çağdaş ve güzel kurgulanmış bir film. Saatchi’nin bu yılki Yeni Yönetmenler Seçkisi‘nde de tanıtılan bu genç yönetmenlerin reklam dünyasında sağlam yerlere geleceklerine şüphe yok gibi.

18 Ekim’de yayına giren film, peri masalı temalı halkla ilişkiler çalışmaları ve çeşitli kanaat önderlerinin davet edileceği etkinliklerle de desteklenecek.

Künye:
Reklamveren: Green & Black’s
Reklam Ajansı: Mcgarrybowen
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Paul Jordan, Angus Macadam
Yaratıcı Yönetmen:  Simon Connor, Stephen Cross
Ajans Yapımcısı: Elaine Coyle
İş İlişkileri Yönetmeni: Brendan Taylor
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Henry Carless
Yapım Şirketi: Academy Films
Yönetmen:  Dorian & Daniel
Görüntü Yönetmeni: Andre Chemetoff
Yapımcı: George Saunders, Lizie Gower
Proje Yöneticisi: Bugs Hartley
Post Prodüksiyon: Electric Theatre Collective
Flame Sanatçısı: Giles Cheetham
Post Prodüksiyon Yapımcısı: Josh Robinson
Grade: Seamus O’Kane – The Mill
Kurgu: Art Jones – Work Editing
Müzik Şirketi: Finger Music
Müzik: Ready or Not – Hazell Tratt
Beste: Hazel Tratt
Müzik Süpervizörü:  Chris Phelps
Yönetici Yapımcı: Clare McGrath
Ses: Wave Sound Studios
Ses Mühendisi: Jack Sedgwick

Görsel: YouTube