Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vahşi Otomobilleri Evcilleştirmek

Vahşi Otomobilleri Evcilleştirmek

Otomobil alımını kolaylaştıran bir platform olan Carwow, yeni filminde bunu vahşi otomobiller tarafından kovalanan bir kadın metaforuyla anlatıyor.

Carwow, İngiltere’nin hızla büyüyen girişimlerinden. Otomobiller hakkında gerçek iç görülere dayanan değerlendirme ve kıyaslar okuyabildiğiniz, aradığınız otomobili ve bütçenizi girerek size özel tekliflere ulaşabildiğiniz bir platform. Kısacası, karmaşık bir karar süreci içeren otomobil alımını sizin için kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bir anlamda bu süreci “evcilleştiriyor.” Carwow’un yeni kampanyasının ana fikri de tam olarak bu.

Marka ile yaklaşık 2 ay önce çalışmaya başlayan reklam ajansı Creature London tarafından Carwow için yaratılan film, evcilleştirme esprisi üzerine gidiyor. Şık ve sinematografik öğelerle bezenmiş, özellikle ses efektleriyle dikkat çeken “Tamed” isimli film; marka için daha büyük hedeflere doğru, ciddi bir adım.

Markaya Vurgu Yapan Bir Metafor

Filmin ilk bakışta, daha önce çikolata markası Green & Black’s için yaratılan Kırmızı Başlıklı Kız filmini andıran bir havası var. Bu filmde de karanlık bir ormanda genç bir kadın görüyoruz. Etraf ürkütücü, orman sesleri ve kurt ulumaları duyuluyor. Kadın bir kurt sürüsü tarafından takip ediliyor. O kaçtıkça kurtlar onu izliyor. Ancak aslında burada hoş bir görsel metafor kullanılmış çünkü kurt dediklerimiz aslında kurt sesleriyle kötücül bir hava verilmiş çeşitli otomobiller.

carwow_creature london_tamed_ingiltere_bigumigu

carwow_creature london_tamed_ingiltere_bigumigu

carwow_creature london_tamed_ingiltere_bigumigu

Filmin sonunda otomobillerden biriyle yüz yüze kalan kadın, elini uzatıyor ve tıpkı vahşi bir atı sakinleştirir gibi elini üzerine koyuyor. Burada dış ses devreye giriyor ve mesajı veriyor: “Kusursuz otomobili seçip alırken kontrol sizde olsun. Carwow. Otomobil alımı evcilleştirildi.”

Filmdeki benzetme; otomobil alımının insanın kafasını ne kadar karıştırıp stres yaratabildiğini vurgulamaya yarıyor. Tabii buna karşılık Carwow’un alıcıya kontrolü vererek ve konuya dair endişelerinden arınmalarını sağlayarak süreci ne kadar kolaylaştırdığını da gösteriyor.

Dijital ortamda yayına giren 1 dakikalık film, kısa versiyonlarıyla İngiliz televizyon kanallarında da yayınlanıyor.

Künye:
Reklamveren: Carwow
Reklam Ajansı: Creature London
Yaratıcı Yönetmen: Ben Middleton, Stu Outhwaite-Noel
Yaratıcı Ekip: Josh Dando, Steven Dodd
Tasarım: Mike Mercer-Brown
Strateji Yönetmeni: Andrew Gibson
Yapımcı: Carol Oakley
Müşteri İlişkileri Ekibi:  Alex Blacklock, Ellie Vincent
Yapım Şirketi: Skunk Productions
Yönetmen: Georgi Banks-Davies
Yapımcı: Toby Courlander
Ses: Ben @ 750mph
Post Prodüksiyon: MPC

Görsel: YouTube