Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Otomobil Alırken Kafamızda Beliren Kaygı Canavarları

Otomobil Alırken Kafamızda Beliren Kaygı Canavarları

Toyota, otomobil alım sürecindeki tüketici kaygılarını gidermeyi amaçlayan "Drive Happy Project"i tanıtmak için bu endişeleri sevimli canavarlarla görselleştiriyor.

Otomobil almak zor bir karar. Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun otomobili bulacaksınız, ödeme seçeneklerini değerlendireceksiniz. Sıfır mı, ikinci el mi? Yakıt tüketimi nasıl? Performansı nasıl? Düşünülecek, değerlendirilecek çok fazla kriter var. Otomobil seçiminde destek sağlayan Carwow, bu durumu vahşi otomobiller tarafından kovalanan bir kadın metaforuyla anlatmıştı. Toyota Yeni Zelanda korkunç ama sevimli yaratıklarla aynı soruna eğiliyor.

Toyota’nın “Drive Happy Project” isimli projesi, tüketicileri otomobil alım sürecinin kaygılarından kurtarıp bu süreçte onlara destek olmayı amaçlıyor. Tüm bayilerde aynı fiyatın geçerli olacağını garanti eden program çerçevesinde hazırlanan internet sitesi üzerinde hayalinizdeki otomobili yaratıp finansman seçeneklerini değerlendirebiliyor, kıyaslama yapabiliyor, deneme sürüşü ayarlayabiliyorsunuz. Bu projeyi duyurmak için hazırlanan reklam filmi ise tüketici kaygılarını, insanları rahatsız eden sevimli canavarlarla görselleştiriyor.

Kaygıları Simgeleyen Canavarlar

Saatchi & Saatchi New Zealand tarafından hazırlanan reklam filminde farklı insanlar ve farklı canavarlarını görüyoruz. Alsam mı, almasam mı, onu mu alsam, bunu mu alsam düşünceleriyle boğuşan bu insanların kafalarından geçenler, bu pofuduk yaratıklarla simgeleştirilmiş. Yaratıklar “Al, al” diye insanlara baskı yapıyor; ofiste, evde, trafikte onları boğuyor, şişiriyor. “Bitmeden almalıyım” kaygısı kafaya vururken, “Otomobili nasıl alacağım” endişeleri yapışkan bir beyaz deve dönüşüyor.

toyota_saatchi & saatchi new zealand_drive happy project_yeni zelanda_bigumigu_ toyota_saatchi & saatchi new zealand_drive happy project_yeni zelanda_bigumigu_ toyota_saatchi & saatchi new zealand_drive happy project_yeni zelanda_bigumigu_ toyota_saatchi & saatchi new zealand_drive happy project_yeni zelanda_bigumigu_

Filmin sonunda dış ses “Daha iyi bir otomobil alım sürecini hak ediyorsunuz.” derken Toyota bayilerine bağlanıyoruz. Tüketicinin bayideki iç rahatlığı sayesinde canavarcıklar dışarıda kalmış, artık onu rahatsız edemiyor.

Reklamdaki tatlı canavarlar, yıllar önceki Eti Tadında kampanyasında gördüğümüz gurul gurul diye homurdanan ve açlığı simgeleyen yaratıkları anımsattı bana. Oradakinden daha fantastik bir hava taşısa da kişisel bir rahatsızlığın şirin canavarlarla temsili anlamında bir benzerlik var.

Künye:

Reklamveren: Toyota
Reklam Ajansı: Saatchi & Saatchi New Zealand
Yapım Şirketi: Robber’s Dog
CEO: Alistair Davis
Pazarlama ve Tüketici, Genel Müdür: Andrew Davis
Pazarlama Operasyon Yöneticisi: Susanne Hardy
Pazarlama, Operasyon: Sonya Coutts
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Toby Talbot
Sanat Yönetmeni:  Guy Roberts
Yaratıcı Yönetmeni:  Guy Roberts
Reklam Yazarı: Corey Chalmers
Tasarım Sorumlusu: Rob Flynn
Ajans Yapımcısı: Jane Oak
Genel Müdür: Paul Wilson
Müşteri İlişkileri Başkanı: Susie Darling
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Amanda Brittain
Strateji Başkanı: David McIndoe
Yönetmen: Adam Stevens
Yönetici Yapımcı: Mark Foster
Görüntü Yönetmeni:  John Toon
Yapım Tasarımcısı: Neville Stevenson
Sanat Yönetmeni: Neville Stevenson
Kurgu: Jabez Olssen
Görsel Efekt: Alt VFX
Görsel Efekt Süpervizörü: Colin Renshaw
Görsel Efekt Yapımcısı: Celeste Fairlie
Karakter Tasarım: Max Kostenko
Modelleme: Nathan Rule
Rigging: Jordan McInnes
Efekt: Nick Angus
Lead Compositor: Matt Chance
Canlandırma: Assembly Ltd. GFX
Ses: Franklin Road
Ses Tasarım: Shane Taipari
Medya: Starcom
Müzik: Turning Studios
Müzik Beste: Elliot Wheeler

Görsel: YouTube