Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nedir Bu Bize Yüz Çeviren Kedilerimizden Çektiğimiz?

Nedir Bu Bize Yüz Çeviren Kedilerimizden Çektiğimiz?

Dine Creamy Treats, zaman zaman insanlarını görmezden gelen kedi gerçeğiyle eğlenerek bunu kedi sahiplerine çok tanıdık gelecek bir filme çeviriyor.

Kedi sahiplerinin iyi bileceği gibi kedi milleti genelde ne istiyorsa onu yapar. Gel diyince kucağınıza atlayıp sizi sevgiye boğan hayvana genelde köpek denir. Kedicikler, kendileri isterse gelir, kendileri isterse  -siz o sırada uygun olmasanız dahi- kendilerini sevdirir. Çoğu zamanda sizi görmezden gelir, hatta sevgisi için kıvrandırır. Bir yemeği beğenmezse burun kıvırır, misafirinize sinir olursa ortadan kaybolur. Böyle de nev-i sahşına münhasır arkadaşlarımızdır kediler. Kedilere yönelik bir ödül maması olan Dine Creamy Treats de reklam ajansı Colenso BBDO ile bir araya gelerek küçük dostlarımızın bu bağımsız hallerini eğlenceli bir filme dönüştürdü.

Filmde, bir kedi sahibinin kedisinin kendisine yüz çevirdiği gerçeğiyle acıklı bir şekilde yüzleşmesini izliyoruz. Evet, kedi hemen hemen her durumda sahibine sırtını çevirmiş. Fotoğraflarda, resimlerde, her an, her yerde… Zavallı adamın kedisiyle hayallerindeki gibi yüz yüze, mırıl mırıl bir hatırası yok. Çünkü kedimiz, ne de olsa bir kedi. Ve bu durum, hayatlarının bir döneminde bir kediyle yaşamış çoğumuza son derece tanıdık. Bir o kadar da komik.

kedi_dine creamy treats_colenso bbdo_yeni zelanda_cold shoulder_bigumigu

Adamcağız, nihayet kedisiyle tatlı bir bağ kurabilmek için Dine Creamy Treats’i keşfediyor. Peki bu lezzetli ödül mamasından sonra kedi, sahibine biraz olsun ilgi gösterecek mi? Adam nihayet aradığını bulabilecek mi? Bunu da filmi seyrederek görebilirsiniz.

Dijital ortamda ve televizyonda 60, 30, 15 ve 6 saniyelik versiyonlarıyla yayına giren film, büyük bir kampanyanın da bir ayağı. Film öncesinde sosyal medyada açılan yarışmada kedi sahiplerinden kedilerinin havalı bir şekilde kendilerini görmezden geldikleri anların fotoğraflarını paylaşmaları istenmiş. Yeni Zelanda’nın en snob kedisini bulmak amacıyla düzenlenen yarışmada, seçilen kedi ve insanı, yerel sanatçı Otis Frizzell tarafından yapılan bir portre resmi kazanmış. Böylece, aralarındaki bağın (veya bağsızlığın) ölümsüzleşmesi sağlanmış.

Sevimli Dostunuz Size Trip Mi Atıyor?

Kampanyada açık hava çalışmaları, basın ilanları ve dijital ilanlar da yer alıyor. Bunun yanı sıra Cat Scanner isimli internet uygulamasıyla yüz okuma teknolojisi değil; “yüz olmayan okuma” teknolojisi hayata geçiriliyor. Buradan insanlar fotoğraf yükleyerek, kedilerinin kendilerine yüz çevirip çevirmediğini anlayabiliyorlar. Katılımcılar ücretsiz Dine Creamy Treats kuponları kazanabiliyor.

Künye:

Reklamveren: Dine Creamy Treats
Reklam Ajansı: Colenso BBDO

Görsel: YouTube