Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tokyo’da Sokağı İzleyen Dev Kedi

Tokyo’da Sokağı İzleyen Dev Kedi

Tokyo'da bir tren istasyonunun yakınına, 3 boyutlu yanılsaması yaratan bir ekran yerleştirildi ve bu ekranın en dikkat çekici misafiri de bir kedi oldu.

Bugünlerde devasa bir Calico kedi, Tokyo sakinlerinin yaşamına renk katıyor. Bu kedicik, dünyanın en işlek tren istasyonlarından biri olan Shinjuku İstasyonu’nun yakınında şehri tepeden izliyor, yoldan geçenlerle göz teması kuruyor.

Reklamlar için 3B yanılsaması yaratan hipergerçekçi ekran

Kedi, Cross Shinjuku Vision adı verilen yeni bir reklam alanında yer alıyor. Bu alan, 4K görüntü kalitesine ve güçlü hoparlörlere sahip 1.665 fit karelik ekrandan oluşuyor. Microad Digital Signage tarafından geliştirilen ekran reklam alanı sağlayıcısı Yunika ve Cross Space iş birliğiyle yerleştirilmiş. Yeni kavisli LED dijital tabelanın dikkat çekmesi için de böyle dev bir kedi görüntüsü hazırlanmış. Görüntüde de gördüğünüz gibi ekran, hipergerçekçi 3B yanılsaması yaratabiliyor.

Kedicik sabah saat 7’de açılışı yaptıktan sonra diğer planlanmış reklamların arasında da periyodik olarak görünecek. Gece saat 1’de kararmak üzere programlanan ekranın kapanışını da yine bu kedi yapacak.

Ekrana dair görüntüler, sosyal medyada viral oldu ve global bir izleyici kitlesine erişti. Cross Shinjuku Vision’ın “Kedi?” başlıklı bir bölümünde, kedinin büyük çıkışını 12 Temmuz’da yapacağı açıklanmış. YouTube kanalında kediciğin konutundan canlı akış da yapılıyor.

Daha önce Seul’deki bir binaya yerleştirilen LED ekran da aynı şekilde viral olmuştu:

Binayı Saran Dev Dalgalarla Anamorfik İllüzyon

Ve bu da Çin’deki bir 3B ekran:

Görsel: Twitter