Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Süper Kedi İş Başında

Süper Kedi İş Başında

Chevrolet, klasik pikap reklamlarındaki klişelerin dışına çıkarak yetenekli kediyi kampanyasının merkezine koyuyor.

Birçok pikap reklamında benzer profiller ve hikayeler bulunur. Aracıyla zorlu arazilerden, çamurlu yollardan geçen bir adam. Kimi zaman bir dağ evine bazen de avlanmaya gider. Tabii sadık köpeği de her zaman adama eşlik eder. Chevrolet bu dünyayı tersine çeviriyor. Reklamın yıldızı bu sefer sevimli bir kedi. Hem de çok yetenekli.

Commonwealth/McCann tarafından yaratılan kampanyada yetenekli bir kedi Chevy Silverado sürücüsünün yanında gittiği her yere beraber gidiyor. Commonwealth/McCann Kuzey Amerika CCO’su Gary Pascoe, pikap reklamı denilince akla gelen klişelerin dışına çıkmak istediklerini söylüyor. Chevy Silverado’da bulunan bagaj kapağı özelliğinin şaşırtıcı olması kadar filmin içeriğinin de aynı etkiyi bırakmasını hedeflediklerini aktarıyor. Sevimli kedi de tam olarak bu görevi üstleniyor ve insanın en iyi arkadaşı olma yolunda ilerliyor.

Chevy Silverado sürücüsü ve onun sadık yardımcısı

Walter’ın yaptığı her hareket tuhaflıklarla dolu olsa da hiç kuşkusuz reklamın en absürt yeri sonu oluyor. Chevy Silverado sahibi adam, Walter’ın suya atılmış sopayı yakalayıp gölden çıkarmasına şaşıran balıkçının şaşkınlığını Chevy Silverado’nun çok fonksiyonlu bagaj kapağı özelliğinden kaynaklandığını düşünüyor. Walter ise sıradaki görev için patilerini hazırlıyor. Reklam filminin müziğinde 1928 yılından Henry McClintock’un Big Rock Candy Mountain eserine yer veriliyor.

Özel bir çiftlikte kurulan sette çekilen filmde birbirlerine benzer 9 kedi sahnede yer aldı. Her bir kedinin kendine özgü benzersiz yetenekleri vardı. Kimisi iyi bir yüzücü kimisi de iyi bir atlayıcı. Her kedinin yüksek performansının yanı sıra CGI ile bu görüntüler kusursuz hale getiridi.

Kedi Walter’lı Chevy Silverado reklam filmi Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları boyunca gösterimde olacak. Chevrolet, olimpiyat oyunları boyunca sporculara yer veren reklamverenlerden farklı olarak akrobatik hareketlerde usta kedi Walter’ı sporcusu olarak öne çıkarıyor.

Künye

Müşteri: Chevrolet
Ajans: Commonwealth/McCann
Kuzey Amerika CCO: Gary Pascoe
İdari Yaratıcı Yönetmen: Duffy Patten, Bob Guisgand
Yaratıcı Yönetmen: Gary Wise
İdari Yapımcı: Kelly Balagna
Kıdemli Yapımcı: Adam VanDyke, Vanessa Smith
Prodüksiyon Şirketi: O Positive
Yönetmen: Jim Jenkins
İdari Yapımcı: Marc Grill
Düzenleme: Mackcut
VFX: The Mill

Görsel: YouTube