Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayatının Sonuna Kadar Böyle Kalmak Zorunda Olsan Nasıl Hissederdin?

Hayatının Sonuna Kadar Böyle Kalmak Zorunda Olsan Nasıl Hissederdin?

Felçli bir insanın neler hissettiğine ve dünyayı nasıl gördüğüne odaklanan kampanya, vurgulanan ses unsurları ve durağanlığıyla sıkışmışlık hissini izleyiciye aktarıyor.

FP7/McCann bölgesel stratejisi yöneticisi Tahaab Rais tarafından yönetilen Stuck başlıklı film, hayatı felçli bir insanın perspektifinden aktarıyor. Fiziksel rahatsızlıkları ve hareket kabiliyeti sorunları yaşayan babasından ilham alan Rais, o dönemde yaşamış olduklarından ve edinmiş olduğu bilgilerden de ilham alarak gerçek bir bakış açısı sunmak istiyor. Tahaab Rais tarafından ortaya atılan fikir iş birlikleri ile hayata geçiyor. Film, felçli bir insanın hissettiklerini en sade ve net bir şekilde gösteriyor.

Her ne kadar izleyici bir hareket, aksiyon ya da akış ile olayların içine giriyor olsa bile kimi zaman uzun bir durağanlık da ilgi çekici ve merak uyandırıcı olabiliyor. Rais bu fikrin üzerine gidiyor. Hareketsizliğin getirdiği gerginlik, sıkışmışlık duygusu, belki klostrofobiyi tetikleyen ambiyans ve tabii ki detaylı bir ses dokunuşu ile vurgulanmak istenen nokta, bir felç hastasının gözünden hayata bakış, aktarılıyor. Filmdeki durgunluğu koruyan her saniye izleyiciye duygunun daha net geçmesine yardımcı oluyor.

İnsanların felç hakkında daha fazla bilgi edinmesini teşvik etmek için alışılmışın dışında bir bakış açışı

Tabii bu kasvetli ve gerçekçi havayı vermek için ışık ve ses kilit noktayı oluşturuyor. Tavandaki ışığın soğuk renkleri, arkadan gelen sesler bir hastane ambiyansı yaratmasının yanı sıra felçli hastanın kapana kısılmış hissetmesini de aktarıyor. Empati yapıldığı zaman karşıdaki insanın ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda daha düşünceli olunabileceği vurgulanıyor.

Fikrin ortaya çıkması ve verilmek istenen mesajın temellerinin oluşturulmasından sonra felç tedavisi ve rehabilitasyonu konusunda da çalışmalar yürüten Dubai Science Park da sürece dahil oluyor. Bu noktada Tahaab’ın fikri bir kampanyaya dönüşüyor. Senaryoyu geliştirmek ve teknik destek almak için McCann Health ile iş birliği yapılıyor.

Kampanyanın yapımcılığını FEEL Productions, Déjà vu Dubai, Mango Jam Studio ve Famous Studios üstleniyor. Tamamen etkileyici bir deneyim sunmak için Dubai’deki sinemalarda gösterime sunuluyor. Kampanya, izleyicileri felci önleme hakkında daha fazla bilgi edinmeye davet ediyor.

Künye

Müşteri: Dubai Science Park
Ajans: McCann Health
Genel Müdür: Karen Kamel
FP7 MCCANN Bölgesel İdari Yöneticisi: Fouad Abdel Malak
FP7 MCCANN Bölgesel Strateji Yöneticisi: Tahaab Rais
Yaratıcı Yönetmen: Prajakta More
Sanat Yönetmeni: Aditi Shah
Prodüksiyon Şirketi: FEEL Productions
Ses Tasarım: Mango Jam Studio
Yönetmen: Tahaab Rais
Yazar: Tahaab Rais
Görüntü Yönetmeni: Aeyaz
İdari Yapımcı: Sandip Shivtarkar, Manasvi Gosalia, Wilbur D’Costa

Görsel: YouTube