Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnsanın Hareketlerinin Özünü Yansıtan Etkileşimli Işık Heykeli

İnsanın Hareketlerinin Özünü Yansıtan Etkileşimli Işık Heykeli

Ofis mobilyaları üreticisi Humanscale, Todd Bracher ve Studio The Green Eyl ile iş birliği yaparak Milano Tasarım Haftası'na özel Bodies in Motion adlı bir yerleştirme hazırladı.

ABD’li ofis mobilyaları üreticisi Humanscale, bu yılki Milano Tasarım Haftası’na ziyaretçilerin hareketlerini taklit eden Bodies in Motion (hareket halindeki bedenler) adlı bir yerleştirmeyle katıldı. Yerleştirme, New York merkezli tasarımcı Todd Bracher’ın dijital tasarımda uzmanlaşan Studio TheGreeEyl ile iş birliğinden doğan etkileşimli bir ışık heykeli.

Bodies in Motion

Bodies in Motion, Humanscale’in misyonunu aktarıyor

Bodies in Motion, insan hareketini en saf haliyle keşfetmeyi amaçlayan bir çalışma. Humanscale ergonomik ve sağlıklı ofis mobilyaları üretme misyonuna sahip olduğu için, bu yerleştirme şirketin DNA’sıyla da oldukça bağlantılı. Şirketin kurucusu Bob King’e göre, insan vücudu ve hareketi hakkında derinlemesine bir anlayışa sahip olmak, daha iyi tasarımların önünü açıyor. Tasarım haftasında ürün koleksiyonlarını sunmak yerine de markanın bu inanç sisteminin özünü anlatan bir yerleştirme sunmayı tercih etmişler.

İlham kaynağı İsveçli bilim adamı Gunnar Johansson’ın çalışmaları

Milano’daki Ventura Centrale deposunda kurulan yerleştirme, ziyaretçilerin hareketlerine cevap veren ışıklardan oluşuyor ve insan vücudunun asgari bir temsilini sunuyor. Ziyaretçilerin vücutları kamera sensörleri tarafından taranıyor ve on beş motorlu ışık, hareketleri on beş metre uzaklıktaki bir ekrana yansıtıyor. Ekrandaki ışık noktaları; baş, omuzlar, dirsekler, eller, göğüs, kalçalar, dizler ve ayaklar dahil olmak üzere katılımcının vücudunun kilit noktalarına karşılık geliyor. Studio TheGreenEyl, yerleştirme için modern bir derinlik kamerasıyla vücudunuzu gerçek zamanlı olarak tarayan özel bir yazılım geliştirmiş. Bodies in Motion’ın ilham kaynağı 1970’lerde hareket algısı üzerine araştırmalar yapan İsveçli bilim adamı Gunnar Johansson.

Bodies in Motion Bodies in Motion

Görsel: Studio TheGreenEyl