Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kartell’den Rengarenk Plastik Çocuk Mobilyaları

Kartell’den Rengarenk Plastik Çocuk Mobilyaları

Milano Tasarım Haftası için Kartell çocuklara yönelik bir mobilya serisi hazırladı.

12-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Milano Tasarım Haftası kapsamında, çocuklar için tasarım bir trend olarak karşımıza çıkıyor. Etkinliğin göz dolduran tasarım serilerinden biri İtalyan mobilya markası Kartell tarasından ortaya konuldu.

Çocuklara yönelik olarak tasarlanan plastik ürünlerden oluşan seride farklı tasarımcıların ortaya koyduğu yeni ürünler yanında, firmanın klasik parçalarının çocuk kullanımına uygun biçimde ölçeklendirilmiş versiyonları da karşımıza çıkıyor.

Çelik I profilin formundan yola çıkarak Nendo tarafından tasarlanan H-Horse isimli sallanan at yeni tasarımlardan biri. Eğrisel profilin üst kayıtı farklılaşarak tutunma yüzeyini oluştururken, alt kayıt basılabilecek bir yüzeye dönüşmüş.

Philippe Starck‘ın tasarladığı Airway isimli salıncak, serinin bir diğer ürünü. Şeffaf plastikten tasarlanan oturağın içerisinden geçirilen 4 farklı renkteki halat, ürüne neşeli bir hal kazandırıyor.

Starck tarafından tasarlanan ikonik sandalye Louis Ghost ürünü, farklı renk ve desenlerle çocuklara uygun boyutlarda yeniden üretilmiş. Ayrıca küçük ölçekli olarak imal edilen masaların üzeri neşeli motiflerle süslenmiş.

Koleksiyonda yer alan hareketli ögeler ise, Tesla Calda isimli oyuncak bir traktör ve Discovolante isimli bir yarış arabası. Ürünler şase ve oturak oluşturacak biçimde şekillendirilmiş renkli plastik ögelerle oluşturulmuş. Lissoni’nin tasarladığı sürülebilir araçlar, farklı renk kombinasyonları ile sunuluyor.

Ayrıca kişiselleştirme amacıyla interaktif olarak belirlenen çizim ve desenlerle canlandırılmış FL/Y aydınlatma armatürleri de sunulan bir diğer ürün.

Firma başkanı Claudio Luti, ürünlerinin yalnızca işlevsel olmadığını, doğası gereği neşeli, çekici ve oyuncu olduğunu belirtiyor.

Görseller: Wallpaper