Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Grafik Hileleriyle Şekilden Şekle Giren Yüz GIF’leri

Grafik Hileleriyle Şekilden Şekle Giren Yüz GIF’leri

Grafik tasarımcı Adam Pizurny, hazırladığı GIF çalışmasında insan yüzünü dijital hilelerle birbirinden garip şekillere soktu.

Sanatçılar, bilgisayar ortamında insan yüzü üzerinde çalışırken çok fazla özgürlük elde ettiğinde yarattıkları çalışmalar bazen sınırların ötesine geçip ürkütücü bir hale gelebiliyor.

Çekoslovakyalı grafik tasarımcı Adam Pizurny tarafından hazırlanan GIF’ler için de aynı durumun geçerli olduğunu söyleyebiliriz. İnsan kafasını ve yüzünü dijital hilelerle ve çeşitli deformasyonlarla şekilden şekle sokan Pizurnyi, görsel açıdan garipsenen çalışmalara imza attı.

Çocukken bir mucit olmayı hayal eden sanatçı, bu hayalini graffiti ile tanışmasının ardından bir şekilde yerine getirebilmiş ve graffitinin ona açtığı kapılar sayesinde harfleri, renkleri ve şekilleri keşfetmiş. Bilgisayarla iç içe bir çocukluk geçiren Pizurnyi, öğrendiği her şeyi dijital ortama aktarmış.

İnsan yüzü hakkında yıllarca süren bir keşfin sonucu ortaya çıkan ve Pizurnyi’nin çalışmalarında bir tuval gibi kullanılan 3B yüz modeli, TEN 24 3D Scan Store’dan alınmış.

Sanatçı, bazı çalışmalarının delik korkusu olarak bilinen tripofobiyi tetiklediğini öğrendiğinde bu yöndeki GIF çalışmasının daha gerçekçi olması için çabalamış. Pizurnyi, şu an kendine ait 3B tarama modelleri ve bir takım sanal gerçeklik projeleri üstünde çalışıyor.

Görsel: Adam Pizurny