Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tasarımcıdan Klasik Akımlara Dijital Yaklaşımlar

Tasarımcıdan Klasik Akımlara Dijital Yaklaşımlar

Guatemalalı tasarımcı Rolando Luther, klasikleşmiş akımlara daha modernize yaklaşmayı çabalıyor ve 3b çizimlerle yeniden canlandırıyor.

Bilgisayar destekli tasarımla birlikte 3 boyutlu çizimler geliştikçe gelişiyor. 3B tasarımcılar, bulmacaya benzer tasarımlar yapılıyor sıkça. Birbiri içinden geçen sistemler, onlara eklenerek bir kompozisyon oluşturan insan bedeni parçaları… Seviyoruz böyle tasarımlara bakmayı. Instagram gibi mecralarımızın akışlarımızda görelim istiyoruz.

Guatemalalı genç sanatçı Rolando Luther de yaptığı tasarımlarda 3B ögeler kullanıyor. Birbirine kontrast ya da pastel renklerden yararlanıyor tasarımlarında. Bulmacayı andırıyor bazı tasarımları, bazı tasarımlarıysa klasik tabloların yeniden yorumlanışı gibi. Bazen saç gibi hafif görünecek dokular kullanıyor ve gerçekçi olmayı da deniyor genç sanatçı.

3 Boyutlu Natürmort ve Bauhaus

Henüz üniversitede grafik tasarım okuyor Rolando Luther. Genellikle kültürel etkileşimi olan sanatsal işlerde çalışmaya çabalıyor. Klasik natürmortu yeni dönem 3B tasarım algısıyla birleştirmeyi hedefliyor. Organik olmayan ve organiği bir arada kullanarak da doku dengesi sağlıyor. Sadece natürmort da değil, Bauhaus, Kübizm gibi akımları da yeniden yorumluyor Rolandı Luther.

Tasarımcı Behance’te animasyon ve çizimlerin arka planını paylaşıyor. Instagram’ı ve Ello’yu ise güncel iletişim için kullanıyor ve ana mecraları olarak konumlanıyor.

Görsel: instagram.com/rolandoluther