Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Modern Sanat Alfabesi

Modern Sanat Alfabesi

Madrid merkezli dijital tasarım stüdyosu CESS, The Artphabet projesinde kült modern sanat eserlerini harflere dönüştürüyor.

Ağaç alfabesi, Wes Anderson alfabesi, rock alfabesi, marka alfabesi, LGBTQ alfabesi, moda alfabesi gibi çalışmalarda belli bir temaya göre tasarlanmış unutulmaz örnekler gördük. Ayrıca Piet Mondrian stilinde, çöplerle yaratılmış, politikacıların imzalarından yapılmış, marka logolarından türetilmiş ve müzik efsanelerinin el yazılarından oluşturulmuş font tasarımları da oldukça ilham vericiydi. Federico Babina’nın sanat akımlarından hareketle yarattığı Art BC, sanat tarihi üzerine 2B bir illüstrasyon çalışması olarak kalbimizi fethetmişti. Şimdi ise aynı temayı 3B olarak ele alan dijital tasarım stüdyosu CESS’in The Artphabet serisi var karşımızda.

Sanat tarihinin önemli eserleri The Artphabet ile harflere dönüştü

Madrid merkezli stüdyo, sanat tarihinin ünlü eserlerinden ilham alarak 26 harfi 3 boyutlu olarak yeniden yaratmış. The Artphabet pop ve modern sanatçılar da dahil olmak üzere 20. ve 21. yüzyıl sanatının yaratıcı bir retrospektifi gibi. Hiçbir klasik esere yer verilmemiş. “A” harfinde Andy Warhol’un “Campbell’in Çorba Konserveleri”ni, “B” harfinde Banksy’nin “Kırmızı Balonlu Kız” eserini, “C” harfinde Piet Mondrian’ın “Kırmızı, Mavi, Sarı ve Siyah ile Kompozisyon” adlı ünlü tablosu görülüyor. Genel olarak eserler sanatçı isimlerinin baş harfleriyle uyumlu harflere atanmış. Ancak tamamında böyle bir kural gözetilmemiş. Harflerin tamamını burada görebilirsiniz.

CESS’in çalışmalarını internet sitesi, Facebook sayfası, Instagram’ı, Behance portfolyosu ve Twitter’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

The Artphabet The Artphabet

The Artphabet

Görsel: Behance
Manşet görseli düzenlenmiştir.