Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Wes Anderson Alfabesi

Wes Anderson Alfabesi

Abbie Paulhus, Wes Anderson filmlerindeki karakterlerle bir Wes Anderson alfabesi tasarlayarak sinema ve tasarım tutukunlarının ilgisini çekecek bir poster ortaya koyuyor.

Wes Anderson’ın filmlerinde titizlikle inşa ettiği kendi özgü evrenler, yedinci sanatın sınırlarını aşıp pek çok farklı dalda yaratıcı insanın ilham kaynağı oluyor. Mar Cerdà​​’nın Wes Anderson filmlerinden sahneleri canlandırdığı kağıt dioramalar, Alejandro Giraldo’nun Wes Anderson’ın karakterlerini yorumladığı illüstrasyonları, Büyük Budapeşte Oteli’nden esinlenen oyun Maquisard ve insanlardan kazara çektiği Wes Anderson karelerini paylaşan Instagram hesabı @accidentallywesanderson, yönetmenin üzerimizdeki etkisini kanıtlar nitelikte. Abbie Paulhus ise yönetmenin filmlerindeki karakterlerle bir Wes Anderson alfabesi tasarlayarak bu kafiledeki yerini alıyor.

Her harfe atanmış farklı bir Wes Anderson karakteri

Las Vegas’ta çalışmalarını sürdüren illüstratör Abbie Paulhus, alfabeyi sinefillerin ve tasarım severlerin gönlünü fethedecek bir poster formatında paylaşmış. Andrew Morgan’ın tasarladığı Rock alfabesindekine benzer bir yaklaşımla Wes Anderson’ın parlak zihnini, İngiliz alfabesinin yirmi altı harfiyle eşleştirmiş.

Her bir harfe atanan karakter, Wes Anderson hayranları için o karakterin ait olduğu dünyanın kapılarını aralıyor. Büyük Budapeşte Oteli’nden Agatha karakteriyle başlayan Wes Anderson alfabesi, Fantastic Mr. Fox’daki Boggis, Bunce ve Bean ile devam ediyor. Yine Büyük Budapeşte Oteli’nden Zero Moustafa ile alfabe tamamlanıyor. Hafızayı tazelemek için birebir. Alfabedeki tanıyamadığınız karakterler de hala film listenizde izlenmeyi bekleyen Wes Anderson filmleri için hatırlatma niteliğinde.

Abbie Paulhus; The Office dizisi ve Arizona, Nevada, Michigan ve San Francisco için de alfabeler yaratmış. Posterlerinin yanı sıra, tişört, baskı, kupa vb tasarımlarını da Etsy mağazası üzerinden satıyor. Tasarımcıyı Instagram’ı üzerinden de takip edebilirsiniz.

Görsel: Etsy